< Bakırköy Zindanı Önünde Eylem

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER) ve Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve tutuklulara yönelik ihlallere karşı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde açıklama yaptı.

Polislerin cezaevi çevresini ablukaya alması nedeniyle açıklama cezaevi yolu üzerinde, E-5'te yaptı. Burada HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, cezaevlerindeki hak ihlallerine, tecridin tüm ülkeye yayılmasına karşı toplandıklarını söylerken, konuşması sık sık polis anonsları ile kesilmeye çalışıldı. Züleyha Gülüm açlık grevlerine, hasta tutsaklara değinirken, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi taleplerini yinelemekten vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından kitle yürüyüşe geçti. Kısa süre sonra kitleyi ablukaya alan polisler, yürüyüşü engelledi. Polisin tavrı "Biji Berxwedana Zindanan” sloganları ile karşılandı.

Polis ablukasını aşan kitle zılgıt ve alkışlar eşliğinde metrobüs durağıan yürüyerek bölgeden ayrıldı.

 

Bugün İmralı tecridine ve pandemi döneminde artan hak ihlallerine karşı 290 gündür cezaevinde süren açlık grevi de sonlandırıldı.

Açlık grevi 27 Kasım 2020’de PKK ve PAJK’lı tutsaklar tarafından başlatılmıştı ve PKK ve PAJK zindan komitesinin çağrısı ile bugün itibarıyla sonlandırıldı.