ESP'ye yönelik dün sabah gerçekleşen gözaltılar Kadıköy'de yapılan açıklamayla proteso edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik dün sabah gerçekleşen gözaltı saldırısı Kadıköy'de Süreyya Operası önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

"Gücünüz Yetmez" yazılı pankartın açıldığı eyleme Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Mücadele Birliği Platformu, HDK, SODAP, EHP, DAF, Öğrenci İnisiyatifi, Halkevleri, Öğrenci Faaliyetleri, BEKSAV, Polen Ekoloji Kolektifi, Dev-Lis, ve çok sayıda kişi katıldı. Eylemde, "İşkence Terörünü, Ölüm Tehditlerini Birleşik Mücadelemizle Yeneceğiz", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" yazılı dövizler taşındı.

 

"Saldırıları Tarihimizden Biliyoruz"

SGDF MYK üyesi Hivda Selen, her yıl Eylül ayında gözaltı saldırılarıyla karşılaştıklarını belirterek, "Bu saldırılar tarihimizden de bildiğimiz gibi; Mustafa Suphiler'den, Rojava'ya; Ethem Nejat'tan, Suphi Nejat Ağırnaslı'ya; mücadeleyi sokaklarda büyütenlere; Türkiye ve Kürdistan halklarınadır. Biz bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

 

"'Mücadeleyi Sokak Sokak Büyüteceğiz"

Devletin devrimcileri ve sosyalistleri "terörist" ilan etmeye çalışarak gözaltına aldığını söyleyen Selen, "Teröristin kim olduğunu biz anlatalım: Onlar Berkin Elvan'ı sokak ortasında katledenler, Hacı Lokman Birlik'i katledip panzer arkasında sürükleyenlerdir. Bizler ise Berkin Elvan ve Hacı Lokman Birlik için mücadele edenleriz. Onlar İpek Er'e tecavüz edip, intihara sürekleyen Musa Orhan'ı koruyanlardır, bizlerse erkek egemenliğine tekmesini esirgemeyen Polen Ünlü'nün yoldaşlarıyız. LGBTİ+ mücadelesini yükseltenleriz. Onlar, işçileri, emekçileri bu sistemin sömürü çarkları altında ezilmeye mahkum edenlerdir. Kürt halkının, bu topraklarda yaşayan ulusların katlini vacip görenlerdir onlar. Bizler ise mücadeleyi sokak sokak büyütenleriz. Bu saldırılarınız bizi asla yıldıramayacak. Bu saldırılarınız burjuva iktidarın yıkılmasını geciktirme saldırısıdır. Sizin yerle yeksan olmanızı bu saldırılar engelleyemeyecektir. Sosyalist gençlik sokakta, antifaşist mücadeleyi ilmek ilmek büyüterek karşınıza gençlik önderimiz Cebrail Günebakan gibi dikilmeye devam edecektir."

 

"Siz Saldırdıkça Mayamızı Devrim İddiasıyla Büyütüyoruz"

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise her 10 Eylül geldiğinde ESP'ye yönelik saldırıların gerçekleştiğini belirterek "Ama biz hep aynı inatla haykırıyoruz; siz bize saldırdıkça, kendi görevimizi yeniden ve yeniden hatırlıyoruz. Siz bize saldırdıkça mayamızı direnişle, dayanışmayla ve devrim iddiasıyla büyütüyoruz. Siz bize saldırdıkça geleneklerimize, tarihimize, köklerimize yeniden dönüyoruz. Bakıyoruz bize ne söylüyor mücadele, bize ne söylüyor pınarlar, kaynaklarımız" dedi.

Marko Sarkisyan'ın Ermeni, Kürt, Türk halklarının eşitliğini savunan düşün peşinde olduklarını belirten Tümüklü, halklara karşı yürütülen savaşa, sömürgeciliğe, inkara ve amisilasyona karşı her cephede, mücadele yürüteceklerini söyledi.

Tümüklü, "10 Eylül'de Mustafa Suphilerin, Ethem Nejatların devrim düşüyle birleştiriyoruz. Devrim iddiasını o kaynaktan alıyoruz. Her 10 Eylül geldiğinde devrim, sosyalizm, halkların eşitliği ve özgürlüğü uğruna düşenleri andığımız, onları uğurladığımız için bize saldırıyorsunuz. Hiç kuşkusuz Hüseyin'i, Yusuf Aslan'ı, Deniz Gezmiş'i, Mahir'i, Mazlum Doğan'ı, İbo'yu anmaya devam edeceğiz. O geleneği, devrim şehitlerinin her birine uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

 

"Görevimiz Devrimi Ve Özgürlüğü Yaratmak"

Dünyada yaşanan devrim değinen Tümüklü, emekçileri, ezilenleri devrim bayrağı altında buluşturabileceklerini İfade ederek . Kapitalizm dünyayı yok oluşa götürüyor. İşte partimiz bunların hepsine kendi gücü oranında yanıt verdiği için faşist devlet tarafından saldırıya uğruyor. Yılmıyoruz, gocunmuyoruz, korkmuyoruz. Çünkü ne yaptığımızı biliyoruz, görevimizin bu ülkede devrimi ve özgürlüğü yaratmak olduğunu biliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

"Zafere Kadar Mücadele Edeceğiz"

Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ise halklara karşı topyekun bir savaş olduğunu belirterek "Asla biz sosyalistler, komünistler, onların saldırılarından, gözaltılarından korkmayacağız. Onlarca, yüzlerce, binlerce kez gözaltına alındık. ESP'li yoldaşlarımız alındılar ama o gözaltından, tutuklamalardan dimdik çıktılar. Faşizme yenilmeyeceğiz, faşizmi yenene kadar alanlarda, sokaklarda hep beraber mücadelemizi vereceğiz. Ta ki zafere ulaşana kadar. Yaşasın devrim ve sosyalizm" dedi.

 

"Mücadeleye Daha Güçlü Dahil Olacağız"

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) adına konuşan Mahir Gürz, bu coğrafyada yüz yılı aşkındır egemenlerin devrim ve sosyalizm mücadelesine yönelik, saldırıları olduğu ifade ederek "ESP'li dostlarımıza yapılan saldırıyı da böyle okumak gerekiyor. Bizler dün olduğu gibi bugün de hiçbir saldırının, bastırma hareketinin. hiçbir gerici fütursuz egemenliğin, saldırının bizleri devrim ve sosyalizm düşünden vazgeçirmeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

Gürz, "1920'den '71 devrimci atılımına ve bugüne kadar kesintisiz süren devrim ve sosyalizm mücadelesinin yarattığı bütün tarihsel birikimler üzerinden, mücadeleye daha güçlü dahil olacağız" dedi.

SYKP, SODAP, EHP, DAF, Kaldıraç adına yapılan dayanışma konuşmalarının ardından eylem "Baskılar Bizi Yıldıramaz", "Bize Gücünüz Yetmez Biz Kazanacağız","Direne Direne Kazanacağız", "Yaşasın Devrimci Dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.