1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin yasaklanmasını protesto etmek için Taksim Tünel’de toplananlara polis saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bugün Bakırköy Pazar Alanı'nda yapılacak mitingin yasaklanmasının ardından Taksim Tünel Meydanı'nda yapılmak istenen basın açıklaması da Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştireceği mitingin yasaklanması üzerine bugün saat 17.00’de Taksim Tünel’e çağrı yapılmıştı. Açıklama saati gelmeden polis Tünel Meydanı’nı ablukaya aldı. HDP binasını da ablukaya alan polis parti binasından çıkışları engelledi.

Yasağı protesto etmek için Taksim Tünel’de toplananlar polisin saldırısıyla karşılaştı. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü polislerce darp edilerek gözaltına alındı. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun ve gazetecilerin etrafı da polislerce çevrildi. Piroğlu polis çembeti içinde konuşma yaparak ve slogan atarak devletin faşist saldırılarını proteso etti.

Polis sürekli olarak eylemin yasaklandığı anonsu geçerek kitleye de saldırı tehdidinde bulundu. Tünel Meydanı'nda toplanmak için gelenler gözaltına alınmaya başlandı.

Kitlenin Tünel Meydanı'nda toplanmasına ve gazetecilerin de görüntü almasına engel olmayaalışması üzerine kitle "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları attı.

Tünel Meydanı'nda toplananlar polis saldırarak çok sayıda kişiyi işkenceyle ve ters kelepçe yaparak gözaltına aldı.

HDP Milletvekilleri İstiklal Caddesi'ne yürüyüşe geçerek devletin 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingini yasaklamasını ve basın açıklamasına saldırısını yaptıkları konuşmalarla protesto etti.

Milletvekillerinin önü polis tarafından kesildi. Milletvekilleri ve gazeteciler çembere alındı. Çember içerisinde açıklama yapıldı ve gözaltıların serbest bırakılması istenildi. Kitle de Tünel Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne sloganlarla yürüyüş yaparak dağıldı.