< Mitingin Yasaklanması Protesto Edildi

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bugün Bakırköy Pazar Alanı'nda yapılacak mitingin İstanbul Valiliği tarafından yasaklanması miting tertip komitesi ve milletvekilleri tarafından yapılan açıkama ile proteso edildi.

İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle bugün Bakırköy Pazar Alanı'nda yapılacak mitingin İstanbul Valiliği tarafından yasaklanması İncirli Metrobüs durağı girişinde basın açıklaması yapılarak protesto edildi.

Açıklamaya Miting Tertip Komitesi üyeleri ile HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Züleyha Gülüm, Tülay Hatimoğulları, Nuran İmir, Necdet İpekyüz katıldı.

Açıklama nedeniyle miting alanı ve çevresi yoğun polis ablukasına alındı. İncirli Metrobüs durağından miting alanına yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmemesi nedeniyle İncirli Metrobüs durağında açıklama yapıldı.

Burada tertip komitesi adına konuşan Cemalettin Yüksel, mitingimizin yasaklanması antidemokratik ve siyasi bir karar olduğunu belirtti. Yüksel, "Barışseverlere, barış güçlerine karşı alınan bir karardır. Bu antidemokratik uygulamaları, bu siyasi kararları, barışa yönelik, doğaya yönelik, yoksulluğa yönelik, ekonomiye yönelik tavrımızı ortaya koymaktan yana olan bizlere karşı tavrı kınıyoruz ve protesto ediyoruz" dedi.

Yüksel, akşam Taksim Tünel'de yapılacak açıklamaya çağrı yaparak açıklamayı sonlandırdı.

Tünel'deki Eyleme De Yasak Kararı Mitingin yasaklanması üzerine bu akşam saat 17.00'de eylem yapılacağı duyurulmuştu.

Açıklama sonrası polis, akşam saat 17.00'de yapılacak eyleme dair çıkarılan yasak kararını tertip komitesi üyelerine vermek istedi.

Tertip komitesi üyeleri, yalnızca mitingden sorumlu olduklarını, akşam yapılacak eylemin demokratik kurumlar tarafından gerçekleştirileceğini, bu sebeple kararın kendilerine tebliğ edilemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine polis akşamki eylemin yasaklandığını bir kez daha söyledi.