Şovenist söylemler ve ırkçı-faşist kışkırtmalar, Kürt halkına ve göçmenlere yönelik faşist saldırılara dönüştü.

Konya'nın, Elmalı'nın, yanan Ege şehirlerindeki saldırıların ardından dün gece Ankara Altındağ'da Suriyelilere yönelik bir saldırı yaşandı. Ve her bir saldırının şiddeti bir öncekini aşan boyutta.

Ankara’da çok sayıda Suriyelinin yaşadığı Battalgazi Mahallesi’nde bir parkta iki grup arasında çıkan kavga sonucu, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetti. Olay üzerine toplanan gruplar mahalledeki Suriyelilerin işyerlerine saldırdı. Olay yerine polis gelse de dükkanlara saldırılar devam etti. Kimi mahallelerde Suriyelilerin ev, araba ve dükkanları tahrip edildi. Yüzlerce kişinin çıktığı sokaklarda "Suriyeli istemiyoruz, ya onlar gitsin ya bizi gönderin" denirken, polis yaşananları izlemekle yetindi. Ankara Valiliği olayı iki grup arasında yaşanan tartışma olarak anlatıp kavgaya karışan 2 Suriyeli'nin gözaltına alındığnı açıkladı. Cumhuriyet Başsavcılığı ise bıçaklı saldırı olaı ile soruşturma açıldığını söylerken, “haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili” de soruşturma açıldığını duyurdu.

Ankara'nın pek çok semtinden gelen faşist grupların tekbir getirerek Suriyeli avına çıktığı mahallede Suriyelilerin önemli bir bölümü öğle saatlerinde otobüslerle tahliye edildi ve saldırıların büyümesinin önüne geçildi. Ancak Suriyeli göçmenlere ait ev, dükkan ve arabalar taş ve sopalarla tahrip edildi.