< Dynamo Denim Kumaş Patronu İşçilere Saldırdı

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve fabrika önünde çadır kurarak eyleme geçen işçilere patron saldırdı. İşçiler saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Tekirdağ Muratlı'da bulunan Dynamo Denim Kumaş fabrikasında çalışan işçiler DİSK Tekstil İş Sendikası'na üye oldukları için 12 Temmuz'da işten çıkarıldı.

Sendikayı öğrenince dört işçiyi işten çıkaran patron daha sonra sekiz kişinin daha işine son verdi. Fabrika önündeki basın açıklamalarını engellemek için çok sayıda otobüsü fabrika önüne yığarak, basın açıklaması yapılmasını ve çadır kurulmasını engellemeye çalıştı.

Fabrika önünde çadır kurarak eyleme başlayan işçilere Dynamo Denim Kumaş patronu her gün taciz ve tehditlerde bulunmaya başladı.

Patron Kamil Coşkun, 4 güvenlik görevlisi, özel şoförü ve fabrika yöneticileri Ahmet Sezgin, Muhammed Ali Balcı, Hüseyin Deniz ve Önder Uçar bu sabah çadıra gelip işçilere hakaret etti.

Bir kadın işçiye küfür eden patron, sağa sola saldırmaya başladı. İşçiler tarafından engellenen patron hakaret ve küfür ederek adamlarıyla birlikte çadırdan ayrıldı. İşçiler ve Tekstil-İş sendikası yöneticileri jandarmada suç duyurusunda bulundular. Suç duyurusunun ardından tekrar fabrika önüne gelen işçiler eyleme devam ediyorlar.

Fabrikada çalışırken de sendikalı işçilere sürekli sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı uygulandığını müdürleri ve amirleri tarafından tehdit edildiklerini ve bizzat patronun hakaretlerine uğradıklarını belirtti. Kadın işçiler fabrikada çalıştıkları dönemde kadın işçilerin yanına gelen patron "Üç küçük fare", "Yer fareleri" diyerek hakaret etmişti.