Konya'nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinin katledilmesi HDP'nin çağrısıyla Esenyurt Meydanı'nda yapılan halk gelen binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında İstanbul'da Esenyurt Meydanı’nda halk buluşması gerçekleşti.

Esenyurt Meydanı’na İstanbul’un ilçelerinden gelmek isteyenlerin polislerce engellendiği öğrenildi. Bir süre alana giriş de engellendi. Meydanın etrafı polis bariyerleriyle çevirilirken daha sonra HDP’lilerle yapılan görüşmeler sonrası alana girişlere izin verildi.

Engellemelere rağmen binlerce kişi Esenyurt Meydanı’na slogan atarak girdi. HDP bayrakları ile alana giren kitle, “Selam, Selam İmralı’ya Bin Selam”, “Be Serok Jiyan Nabe” , “HDP halktır, Halk Burada”, “Jin Jiyan Azadi”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”, “Deniz Poyraz Ölümsüzdür”, “direne direne kazanacağız”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Biji Berxwedana Zindana”, “Şehit Namırın” sloganlarını attı.

Meram'da katledilenlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler ve "Kürt Sorununu Çözmeyen Çözülür", "Kürt sorunu Muhattaplarıyla Çözülür", "HDP'yi Kapattırmayız", , “Muhatap Arıyoruz”, “Li Her Dere Ne!” yazılı dövizler taşındı.

Buluşmada konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “İşte bu görüntü bu coşku bu kararlılık HDP’nin kapatılamayacağının bir göstergesidir. Sizler bizler dimdik ayakta olduğumuz sürece ne kapatma davaları ne fezlekeleri, ne Kobane Davası yaptıkları hiçbir şey işe yaramayacak. Gelsin bu meydanı görsünler sizi görsünler" dedi.

Cezaevinde bulunan HDP'li vekilleri de selamlayan Buldan, cezaevlerinde açlık grevinde olan tutsaklara da selam gönderdi.

Esenyurt Buluşması'nda konuşmasını sürdüren Pervin Buldan Türkiye’de yaşanan ekonomik, siyasal krizlerin yanı sıra orman yangınları, Van Başkale’de yaşanan sel felaketleri ile ırkçı katliamların yaşandığı yeni bir dönemden geçildiğini belirterek yaşanan faşist saldırılara değindi. Tecridin sadece İmralı'da değil, tüm ülke çapında yaşandığını söyleyerek “Bir kez daha söylüyoruz tecrit bir insanlık suçudur” dedi, herkesi HDP ile omuz omuza mücadeleye çağırdı.