“Faşizme Karşı Birlikte Mücadele Edelim!”

HDP İzmir İl Örgütü Konya’da faşist saldırı sonucu 7 kişilik bir ailenin katledilmesini 31 Temmuz günü, saat 19:00’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto etti.

Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Kahrolsun Faşizm”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eş Başkanı Kemal Baydur HDP İzmir İl binasında Deniz Poyraz’ın katledilmesine ve son dönemde artan HDP’ye dönük saldırılara değinerek “. İl binamıza planlı ve organizeli bir şekilde yapılan silahlı saldırı sonucu  Deniz Poyraz’ın katledilmesi, Marmaris ilçe örgütümüze yapılan silahlı saldırı, parti yöneticilerimize karşı geliştirilen linç girişimleri başta partimize ve kürt halkına olmak üzere ülkedeki tüm demokratik muhalefete yapılan bir saldırıdır. İktidarın bu politikası Kürt halkını sindirme, partimizi siyaseten tasfiye etme ve muhalefeti dizayn etme çabasıdır.” dedi

Orman yangınlarına da değinen Baydur “Halk bu ağır siyasi süreçte yoksullukla mücadele ederken,   diğer yandan Rant amacıyla tahrip edilen doğa ve devam eden orman yangınlarına yönelik iktidar tedbir almak yerine bunu fırsata çevirip ırkçı ve şoven politikalarına alet etmektedirler.” dedi.

Kürt halkı üzerinde yıllardır süregelen saldırı politikasının Kürt halkını sindiremediğini söyleyen Baydur “   Bugün gelinen noktada iktidara rıza göstermeyen herkes hedef halindedir, tehdit altındadır. Bizlere düşen görev de fazişme karşı hep birlikte mücadele etmektir, karşı çıkmaktır. Aksi takdirde ülke yaşanmaz bir hale getirildiğinde telafisi mümkün olmayan ve geri dönülmez bir yola girilmiş olacaktır. Tüm demokratik kamuoyuna ve izmir halkına çağırımızdır; Bu katlimalara karşı birlikte güçlü bir tutum alalım, ırkçılığa ve faşizme karşı mücadele edelim, birlikte yaşanacak özgür bir ülke yaratalım.” çağrısında bulundu.

Eylemde söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay “Partimize yönelik ve Kürt halkına yönelik yapılan bütün katliamların sorumluları münferit ya da akli dengesini yitirmiş kişiler değildir. Husumetten beslenmiyorlar. Türkiye tarihinde böyle komplolar, kaos planları katliamlar çok yapılmıştır. Biz bu katliamları Mustafa Suphilerden biliyoruz. Suruç katliamından Sivas, Gazi katliamından biliyoruz” dedi. BMG ve bileşenlerinin, birçok siyasi partinin destek verdiği eylem sloganlarla sona erdi.