< < Acil Serviste İşkence Edilen Gazeteciler Hastaneden Kaçırıldı

Kasımpaşa'da faşistlerin saldırısına uğrayan gazeteci Enes Sezgin, hastanede işkenceye maruz kaldı. Öte yandan darp raporu almak için acil serviste bekleyen gazeteci Taylan Öztaş'ta ters kelepçeyle gözaltına alındı. Polis iki gazeteciyi hastaneden kaçırdı. Faşist saldırıda darp edilen diğer gazeteciler gece boyunca karakollarda arkadaşlarını aradı.

Konya'da yaşanan ırkçı faşist saldırıya yönelik yapılan açıklama sonrası yapılan yürüyüşü takip ederken Kasımpaşa'da saldırıya uğrayan ve saatlerdir ulaşılamayan Mezopotamya Ajansı muhabiri Enes Sezgin'e tesadüfen Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde darp raporu almaya giden meslektaşları rastladı.

Saldırı esnasında yaralanan ve darp raporu almak için hastaneye gelen Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş, acilde Sezgin'i gördü. Sezgin, ters kelepçe işkence ile gözaltına alındığını belirtti.

Öte yandan hastanedeki görgü tanıkları gazeteci Sezgin'le birlikte gözaltına alınan 4 kişinin başlarını yere eğdirilerek hastaneye getirildiğini, hastanede ters kelepçeli halde yere yatırıldıklarını aktardı. Görgü tanıkları, "Yaşananlar çok kötüydü, ben tahammül edemedim" diyerek işkenceyi aktardı.

Darp raporu almak için acil serviste bekleyen gazeteci Öztaş ise ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı. Polis gözaltına dair bir gerekçe belirtmedi. Bunun üzerine gazeteciler polise gazeteciler hakkında derhal bilgi verilmesini istedi. Polisler, burada da gazetecileri gözaltına almakla tehdit etti.

Gazeteciler hastanenin arka kapısından Kasımpaşa Karakolu'na kaçırıldı. Saatlar boyu Sezgin ve Öztaş'tan haber alamayan gazeteciler gece 02.00'ye kadar karakollarda Vatan Emniyet Müdürlüğünde arkadaşlarını aradı. Karakollarda Emniyet Müdürlüğünde arkadaşlarını bekledi.

İşkence gören Enes Sezgin ve Taylan Öztaş yine arkadan kelepçeli olarak getirildi.