Faşist saldırılar, her geçen gün şiddetini, vahşetini artırarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Konya’da saldırıya uğrayan Kürt aileye yeni bir saldırı düzenlendi, 7 kişi hayatını kaybetti.

Bayramın ilk günlerinde Afyon, Konya ve Ankara’da ard arda yaşanan faşist saldırılar büyük yankı uyandırmıştı. 12 Temmuz günü Konya’da Hakim Dal’ın öldürüldüğü saldırıda 5 kişi tutuklanmıştı. “Delil yetersizliği” nedeni ile tahliye edilen saldırganlar bugün aileyi katletti.

Meram’da akşam 18.30 sularında saldırıya uğrayan aileye evinde silahlı saldırı düzenlendi, 3’ü kadın 7 kişi hayatını kaybetti, ev ateşe verildi… Olayı duyuran Avukat Eren Keskin, "Konya Meram’da 12 Temmuz’da saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz…” dedi.

Ateşe verilen ev itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü, polis güvenlik önlemi aldı. Ancak daha günler önce saldırıya uğrayan ve tedbir kararı olan aileye böyle bir saldırının oluşunun polis ihmali olduğu açık. İktidarın faşist söylemleri, kullandığı nefret dili, Kürt halkına ve göçmenlere yönelik ırkçı-faşist saldırıları körüklüyor.

Faşizme karşı anladığı dilden mücadele etme zamanı…