Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Hüseyin Demircioğlu şahsında 1996 ölüm orucunda ölümsüzleşen 12 devrimciyi Karacaahmet Mezarlığı'nda andı.

12'lerin fotoğrafının yer aldığı, "1996 süresiz açlık grevi ve ölüm orucu şehitleri ölümsüzdür" pankartın açıldığı anma, ölüm orucu eyleminde ölümsüzleşen 12'ler şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Burada BMG adına yapılan konuşmada Hüseyin Demircioğlu'nun mücadelesi anlatıldı; "ilk ben olmalıyım" diyerek ölüm orucu eylemine başladığı söylenerek "Hep en önündeydi kavganın, partinin öğretmeniydi. Bize devrettiği mücadeleyi devrimle taçlandıracağımızın sözünü veriyorum" denildi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) adına yapılan konuşmada da "Yoldaşları anmak burada devreye giriyor. Ölümsüzlerin başında nasıl mücadele etti, nasıl yaşadı, nasıl öldü. Bunları düşünmeliyiz" denildi. ESP adına yapılan konuşmanın da ardından anma, Hüseyin Demircioğlu'nun mezarına bırakılan karanfillerle sona erdi.

Ardından Çiftehavuzlar'da ölümsüzleşenlerin mezarları başında saygı duruşu yapıldı.