< Faşist Saldırılar Halkların Mücadelesi İle Engellenecek

Son günlerde ard arda yaşanan faşist saldırı haberleri ile sarsılıyoruz. İlk haber, bayramın ilk günü Afyon'dan geldi... Diyarbakır ve Mardin’den Afyon’a mevsimlik tarım işçisi olarak giden işçiler faşist saldırıya uğradı, 7 kişi yaralandı.

Berbere gitmişlerdi ve pandemi koşulları nedeni ile içeri sırayla alınıyorlardı. Ancak her gelen onlardan önce içeri alınıyordu. Yaklaşık 2 saat bekledikten sonra Kürt işçiler “neden” diye sordukalrında aldıkları cevap “Siz teröristsiniz, burada Kürtçe konuşuyorsunuz” oldu ve saldırıya uğradılar. Dışarıda beklemekte olan 2’si kadın 7 kişi bu saldırıda kafalarından ve farklı yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bu gençlerden birine uygulanan şiddet bitmiyor ve İsmail Tan isimli genç araca bindirilip ormanlık alana götürülüyor ve uygulanan şiddet kameraya çekiliyor...

Ve klasik hikaye... Saldırıya uğrayan gençlerin tedavilerinden önce ifadeleri alınıyor ve aileleriyle birlikte memleketlerine gönderilmek isteniyorlar...

Hemen ardından Konya ve Ankara'da ard arda saldırılar yaşanıyor. Konya'nın Meram ilçesinde 60 kişilik bir güruh, 20 yıldır burada ikamet eden Diyarbakırlı Kürt bir aileye saldırdı, 43 yaşındaki Hakim Dal katledildi.

Bir süredir “buraları satıp gideceksiniz” diye tehditlere uğrayan aile, 20 Temmuz günü gece saatlerinde köyün boş arazisinde hayvan otlatırken bir grupla tartışmaya başladı. Tartışma sonrasında Karahüyük’den en az 60 kişilik bir grup silahlarla geldi, av tüfekleri ile ateş açtılar ve saçmaların isabet ettiği Hakim Dal katledildi. Görgü tanıkları, köylüleri muhtarın kışkırttğını anlattı.

Konya Meram'da 12 Temmuz günü başka bir Kürt aile de faşist saldırı ile karşılaşmış, 4’ü kadın olan 7 kişilik aile ağır yaralanmıştı.

Ankara Altındağ’da da hayvan kesim alanında çıkan kavga sırasında Kürt aileye yönelik silahlı saldırıda, 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Hayvan Çiftliği ve hayvan kesim alanında, iki ayrı çiftlik evinde bulunan komşular arasında “Hayvan dışkısının döküldüğü alan” tartışması üzerine kavga çıktı. Kırıkkaleli aile, silah çekerek Mardinli aileye ateş açtı... Boztaş ailesinden 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Yaralanan aileyi ziyarete giden yakınları da bekçi saldırısı ile gözaltına alındılar.

Yaşanan saldırının ardından Kürt ailenin yakınları köyün girişinde jandarma tarafından engellendi ve köye girişlerine izin verilmedi...

Kürt ve Türk halkları arasındaki kan deryası, giderek büyüyor. Sermaye sınıfının ve onun iktidarının halklar arasına ekmeye devam ettiği nefret tohumları bu saldırıları artırıyor. Kürt halkına, göçmenlere, Alevilere, kadınlara, LGBTİ+lere yönelik sürekli nefret söylemleri saldırıları körüklüyor. Artık halkları yönetemeyen sermaye, çözümü dinci-gerici-ırkçı söylemlerle halkları birbirine kırdırmakta buluyor. Halklar, kendilerini birbirlerine düşman etmeye çalışan sermayeyi alaşağı edecek kadar güçlüdür.