Çiğli Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Suruç Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle Çiğli Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada “Suruç’tan Deniz’e Hesap Sormaya”, “Amed, Suruç, Ankara Hesap Sormaya”, “Suruç’un Hesabı Sorulacak”, “Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları atıldı.

Basın açıklamasında okunan metinde “20 Temmuz 2015 yılında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısı ile Ortadoğu’da yıkılan bir kenti, Kobane’yi, dayanışma ile yeniden kurmak için yola çıkan 33 düş yolcusunun katledilmesinin üzerinden tam 6 yıl geçti. Amed katliamı ile başlayan IŞİD’in canlı bomba saldırılarına Suruç, Ankara, Sultan Ahmet, Reina, Antep katliamları eklenirken; katiller, katliamda sorumluluğu bulunanlar korundu, kollandı ve yeni katliamlar yapmalarının önü açıldı.” denildi.

HDP İzmir il binasına yapılan saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine değinilerek “HDP İzmir il binasına Deniz Poyraz'ın katledilmesiyle yaşadığımız katliamlar devam ediyor. Suruç katliamı ve 33 düş yolcusunun katledilmesi de bunlardan biridir. Bu katliam, bundan önceki ve sonraki katliamlar devlet eliyle işlenmiştir ve katiller aynı devlet aklı ile korunmaktadır.” dendi.

Açıklama “Biliyoruz ki kazanan biz olacağız” diyerek ve 20 Temmuz günü Saat 19:00'da Karşıyaka İzban önünde yapılacak olan eylem için yapılan çağrıyla sona erdi.