Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı. Bulu’nun vekâleten öğreiym üyesi Prof. Dr. Naci İnci atandı.

Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti.

Bulu’nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Protesto eylemleri şiddetli polis saldırıları gözaltı ve tutuklamalara rağmen aylardır devam ediyordu.

Sosyal medyada Bulu'nun gece yarısı kararnamesiyle görevden alınması 'Geldiği gibi de gitti" yorumlarına neden oldu. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerin mücadelesini destekleyen paylaşımlar öne çıktı

 

Bu sabah YÖK resmi sitesinden Üniversite'ye rektörlük adayları için başvurularının başvuru şartlarına ilişkin duyuru yayınladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör atamasına ilişkin protesto eylemlerinin 28. Haftası. Akademisyenlerin eylemlerinin ise 193. günü.

Melih Bulu’nun görevden alınması sonrası Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri bugün resmi tatil olmasına rağmen kampüste bir araya geldi. Öğrenciler ve mezunlarla birlikte çoşkulu bir şekilde bir kez daha #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek rektörlük binasına arkalarını döndüler.

Öğrenciler ve akademisyenler rektörün seçimle belirlenmesi talebini dile getirmeye devam ediyor.

Yeni bir kayyum rektör atanması durumunda Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri kayyum rektörü kabul etmeyeceklerini vurguluyor.