“Sivas Katliamı’nı Unutmadık”

İzmir’de İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü Derneği 2 Temmuz günü saat 19:00’da Güzeltepe Uğur Mumcu Parkı’nda Sivas Katliamı anması gerçekleştirdi.

Eylem’de sık sık “Sivas'ı Unutma Unutturma”, “Sivas'a Sözümüz Devrim Olacak”, “Sivas'ı Yakanlar AKP'yi Kuranlar”, “Dün Maraş’ta Bugün Sivas'ta Çözüm Faşizme Karşı Savaşta” sloganları atıldı.

“Bundan tam 28 yıl önce bugün Sivas'ta 33 yoldaşımız, dinci faşistler tarafından yakılarak katledildiler. Onlar Sivas'a renkleriyle, sazlarıyla, sözleriyle gittiler. Onlar barışın, özgürlüğün, güneşin sembolüydüler. Ve dinci faşistler tarafından diri diri yakıldılar.” denilen açıklamada dinci faşizmin güzel olan her şeye düşman olduğu söylendi.

Açıklamada dönemin başbakanı Tansu Çiller’in "Çok şükür otel dışındaki halkımız bu yangından zarar görmemiştir” dediği, emniyet müdürünün ise “Müdahale etmeyin” dediği belirtilerek “Katilleri biliyoruz, katilleri tanıyoruz. Faşist dinci AKP ise katliamı ört bas etmek için ‘Bu karar halkımız için hayırlı olsun’ demiş, katliamın üstünü kapatmak istemiştir. Ancak devrimciler bu katliamın hesabını sorana kadar bu katliamın üstü kapanmayacaktır.” denildi.

Açıklama “Sivas Katliamı’nda ölümsüzleşenlere sözümüz devrim olacak” sözleriyle sona erdi. Eyleme Mücadele Birliği Platformu da destek verdi.