“Cezasızlık Zırhına Güvenmeyin.”

İzmir’de basın emekçileri son dönemde basına yönelik artan baskı ve şiddete ilişkin 29 Haziran günü saat 14:00’da İzmir Valiliği önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylemde sık sık “Özgür Basın Susturulamaz”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Nefes Alamıyoruz”, “Faşizme Geçit Vermeyeceğiz”, “Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın metninde “Anayasa ile güvence altına alınana protesto hakkı fiilen yasaklanmış durumda. Geçim sıkıntısı yaşayan, haksızca işten atılan, mahallesine, ormanına, denizine sahip çıkmak isteyen, kimliklerine saldırılmasına karşı çıkan insanlar polis ve jandarma şiddetine uğruyor, seslerini duyuramıyor.” denildi.

Gazetecilerin görevinin sokağa çıkanları haberleştirmek, onların sesini duyurmak olduğu vurgulanan açıklamada “Ancak meslektaşlarımız toplum adına görevlerini yürütürken ağır şiddetle karşı karşıya kalıyor. İçişleri Bakanlığı’nın gösteriler sırasında polislerin görüntülerinin alınmayacağına yönelik yasadışı genelgesinin ardından, bu şiddet çok daha tehlikeli bir hal almış durumda” denildi.

En son Onur Yürüyüşü’nde Bülent Kılıç’ın saldırıya uğradığı, boynuna basılırken güçlükle “Nefes alamıyorum” diyebildiği, tüm bu saldırılar karşısında basın emekçilerinin yılmayacağı söylenen açıklamada “Gazetecilik suç değildir ve bizler gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Gazetecilere şiddet uygulanmasını kanıksamayacağız, asla kabul etmeyeceğiz. Bu insanlık dışı yöntemlerde ısrar etmeyi düşünen memurları da uyarıyoruz. Cezasızlık zırhına güvenmeyin. Size bu kanunsuz emri verenlerle birlikte mutlaka yargılanırsınız. Gazeteciliği boğmanıza izin vermeyeceğiz!” denildi.

Basın açıklamasının ardından basın emekçileri mikrofonlarını valilik önüne bıraktı. Eylem alkışlarla sona erdi.