< Aysunumuzu Andık

Ölümsüzleşmesinin 20. yılında Ölüm Orucu Savaşçısı Aysun Bozdoğan, İstanbul'da yoldaşları tarafından anıldı.

Aysun Bozdoğan'ın kısaca anlatıldığı bir konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ve Aysun'un sesinden Genç Ekin Müzik Grubu'nun “Ama İnan Ki” parçası eşliğinde Aysun'un görüntülerinden oluşan kısa bir sinevizyon izlendi,.

Zindanların, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada önemli bir mücadele alanı olduğu hatırlatılarak, 19 Aralık'ın da bu açıdan kritik bir dönem olduğu söylendi, 122 devrimci tutsağın ölümsüzleşmesinin birer kurşun kadar etkili olduğu vurgulandı yapılan konuşmalarla.

Genç bir kadın yoldaşı Aysun'u anlattığı yazısını okudu ve “Yoldaş artık kavga, kavga artık yoldaş olmuştu” diye Aysun'un mücadelesini anlatarak, “Şan olsun, bedenleriyle devrim ateşini kucaklayanlara” dedi.

Kısa süre önce sonsuzluğa uğurladığımız “Nazım Akarsu” Vefa yoldaşımızın Aysun için yazdığı şiirlerini okudu yoldaşları. Ve söz alan yoldaşları O'nunla ilgili anılarını, izlenimlerini, yaşadıklarını anlattılar. Bir yoldaşı “O bizim en iyilerimizdendi. Bu, ölenin ardından söylenen 'klişe' bir söz değil” diyerek Aysun'un ileri kişiliğinden örnekler verdi. Bir başka genç yoldaşı, kendi şiirini okudu, “Onlar bizim yıldızlarımız” dedi. Zindandan bir diğer Ölüm Orucu savaşçısı Serpil Cabadan'ın şiirini okudu, “Dilim dağlansın ateşlerle, Nasıl dedim, yoksun...” dedi.

Zindandan bir diğer yoldaşı Aysun ve Sibeli anlatarak, duygusal anlar yaşattı. Dışarıdan Ölüm Oruçlarına tanık olan bir yoldaşı da “O süreçte toplumun üzerine dev bir alev topu geliyordu ve onlar en önde kenetlendiler, bir adım geri çekilmediler, saldırı sırası kendilerine geldiğinde toplumun da geri adım atmamasını sağladılar. Kendi bedenlerini silah haline getirmek zorunda kaldılar” dedi.

Kısa anlatımların ardından anma, ölümsüzleşen tüm devrim savaşçıları için Enternasyonal Marşı'nın söylenmesi ile sonlandı.