Kesilir göbeği acının

Özlemlere çentik atılır

Şu üç adımlık hücreye sığar da dünya

Candan geçilir

Kesilir göbeği acının

En güzel dansına başlar

Üzerinde mezarlarımızın

Aysun Bozdoğan ölümsüzleşmesinin 20. yılında Adana'da mezarı başında anıldı.

2001 yılında F tipi cezaevlerine karşı başlatılan ölüm orucu eyleminde ölümsüzleşen Aysun Bozdoğan'ın anması, Adana Kabasakal Mezarlığında BMG ve BGM olarak gerçekleştirildi. Anmaya HDP, Tuadder ve Meyader de katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma, Aysun'un yoldaşlarının konuşması ile devam etti. Mücadele Birliği Platformu'ndan yoldaşları adına yapılan konuşmada Aysun Bozdoğan'in yaşamına ve devrimci kişiliğine değinilerek "Bugün hepimiz birer Aysun, Deniz, Mahir, İbo, Mazlum olacağız. Onların mücadelesini zafere ulaştıracağız" denildi.

Serbest kürsü ile devam edilen anmada BMG ve BGM adına da konuşmalar yapıldı.

BMG adına yapılan konuşmada bugün zindanlarda halen devam eden tecrit ve ölüm oruçlarına değinilerek, "Aysun Bozdoğan'ın mücadelesini sahipleniyoruz. Birleşik mücadelemizde yaşatacağız ve zindanları yıkacağız" denildi.

BGM yaptığı konuşmada "Onları süslü sözlerle değil mücadelemizle anacağız" dedi.

Serbest kürsüde Şair Ruhan Mavruk da söz aldı. Aysun'a ve bütün devrimcilere adadığı bir şiirini okudu.

Anmada sıklıkla "Aysun Bozdoğan Ölümsüzdür”, “Devrim Savaşçıları Ölümsüzdür”, “Yaşasın Birleşik Mücadelemiz”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük" sloganları atıldı.

Anma, Aysun için okunan şiirlerden sonra sona erdi.

Aysun Bozdoğan Ölümsüzdür !

Adana Mücadele Birliği Platformu