ETHA ve Atılım gazetesinde çalışan ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Erdem Sarıyer, Feriköy Mezarlığı'ndan sonsuzluğa uğurlandı.

Bir dönem ETHA ve Atılım gazetesinde çalışan halen Ceylan Yayınları'nın emekçiliğini yapan Erdem Sarıyer bu sabah saatlerinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Erdem Sarıyer yoldaşın cenazesi bugün ailesi, ESP üyesi yoldaşları, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SKM, SGDF, Mücadele Birliği, Partizan, Alınteri, Tutsaklara Dayanışma İnisiyatifi, ETHA çalışanlarının katılımıyla .Feriköy Mezarlığı'ndan sonsuzluğa uğurlandı.

Törende konuşan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, konuşmasında bir buçuk yıl kadar Etkin Haber Ajansı'nda beraber çalıştıklarını belirterek "Erdem şahsına münhasır bir insandı.. Çalışma hayatı, devrimci mücadelesi yoldaşlarıyla kurduğu ilişki hepsi kendine hastı. Erdem'i şuan düşündüğümde her türlü soruna, her türlü çıkmaza, her türlü zaafa, her türlü handikapa, rağmen mücadelede, devrimde, sosyalizmde yoldaşlarıyla birlikte yan yana yürümekte ısrar eden, güzel özellikleriyle bir insan görüyorum. Mücadelemizde adını yaşatacağız" dedi.

Mücadele Birliği adına konuşan Serpil Ünal ise "Bizim işimiz, hareketlidi, hengamelidir. Ama biz onu hep sakin ve sessizliğiyle biliriz. Erdem'e seslendiğimiz zaman güzel bir tebessümle elini kaldırıp selam verirdi.

Konuşmalarımızda kısa cevaplar veren ya da onaylayan ve kısa cümlelerle fikrini söyleyen, sürekli işiyle meşgul bir arkadaşımızdı. Erdem arkadaşımızı, kendisinin de mücadele ettiği kapitalizmin ürettiği Covid-19 yüzünden kaybettik. Erdem adına çalışmaya, sahalarda olmaya, gerçekleri emekçilere ulaştırmaya devam edeceğiz. Anısı mücadelemizde yaşayacak" dedi.

Partizan adına konuşan Deniz Akbıyık ise "Toprağa düşen her yoldaş, mücadelemize ışık tutan yoldaşlardır. Toprağa verdiğimiz her yoldaş içimizde bir yıldız olarak kalır. Erdem yoldaşın anısı mücadelemizde yaşayacak" dedi.

Çalışma arkadaşlarından Mehmet Acettin, Erdem zaman zaman sorunlar yaşamış olsa da mücadeleye ve yoldaşlarına bağlılığı hep devam etmiştir. Burada onu uğurlamaya gelen yoldaşların, dostların varlığı da bunu ifade ediyor. Anısı mücadelemizde yaşayacaktır" dedi.