“Meydan Okuyoruz!”

22 Haziran günü sabah saatlerinde İstanbul’da Devrimci Parti ve  Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç)’e yönelik yapılan operasyon İzmir’de basın açıklamasıyla protesto edildi. Saat 18.00’da ESP İl Örgütü’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına ESP, SGDF, DBP, SMF, TÖP, Partizan, Mücadele Birliği, Kaldıraç, SYKP ve KÖZ, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni destek verdi.

Basın açıklamasında operasyonla ilgili bilgi verilerek “İstanbul’da özel harekât ve jandarma tarafından üye ve yöneticilerimizin ikamet ettiği yaklaşık 18 adrese baskın düzenleyen sarayın kolluk güçleri 16 arkadaşımızı siyasi rehine olarak Maslak Jandarma merkezine götürdü. Bir kısmı jandarma merkezinden serbest bırakılırken aralarında parti genel başkan yardımcımız Murat Pircan Yaratan, MYK üyemiz Başak Yeşilot, PM üyelerimiz ve gençlik örgütümüz olan Dev-Güç üyeleri, siyasi rehine olarak, saray rejimince alıkonuldular. Edindiğimiz bilgiler yeni gözaltı saldırılarının yaşanacağı, ellerinde bir listenin var olduğudur” denildi.

Faşizmin iktidarı elinde tutabilmek için yeni bir saldırı süreciği başlattığı, Birleşik Mücadele Güçleri’nin bir bileşeni olan Devrimci Parti’ye saldırının da bunun bir parçası olduğu vurgulanan açıklamada “Devrimciler, zindandan, tutsaklıktan, katliamlarınızdan hiçbir zaman korkmadı. Bugün de bize diz çöktüreceklerini sananlar, kendi çöküşlerini hazırlamaktalar. Biz değil ama onlar korkuyor, yüzlerce koruma ordusuna sahipken, kale gibi inşa ettikleri saray duvarlarının arkasında dahi korkuyorlar. Halkın yargılamasından, hapislikten, hesap vermekten korkuyorlar. Bizden çaldıkları ile kurdukları servetlerini kaybedeceklerini, yağma ve zorbalıkla gaspettikleri halkın mallarını geri alacağımızı, haydutlukla kazandıkları servetlerine el koyacaklarımızı bildiklerinden korkuyorlar.” denildi.

“Tüm emekçi güçlere, kadınlara, LGBTİ+’lara, devrimcilere, gençlere çağrımız sokakları terk etmeme çağrısıdır. İktidarın amacı ‘provokasyonlarla halkı sokağa çıkarıp kaos yaratmak’ değil, aksine çökmekte olan iktidarını korumak adına sokakları yasaklamak, korku ve ‘terörle’ baskı rejimini sürdürmektir. Bütün ezilenlerin birleşik mücadelesi ile ‘halk iktidarını’ kurmaya, sokakta mücadeleye çağırıyoruz.” denilen açıklama HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin konuşmasıyla devam etti.

Çepni saldırılara karşı Devrimci Parti’nin yanında olduklarını vurgulayarak "Saray tetikçilerinin gerçekleştirdiği operasyona karşı her birimiz Devrimci Partililer gibi duracağız. Saray faşizmi iktidarını korumak için devrimcileri susturmak zorunda. Devrimciler var olduğu müddetçe bu soygun, mafya, çete, tarikat komisyonu başaramaz. Devrimciler kadınların, işçilerin, emekçilerin, gençliğin yürüttüğü mücadelenin içerisinde. Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesinin içerisindeler. Devrimciler her yerde. Bulunduğumuz her yerde, bulunduğumuz her mücadele alanında bir kişi olsakta, yüz kişi olsakta, bin kişi olsakta yapmamız gerekeni biliyoruz. Yapmamız gerekeni biliyoruz. Yan yana geleceğiz birleşik antifaşist mücadeleyi geliştireceğiz “ dedi

Çepni konuşmasını “Bizlere diz çöktürmek şöyle dursun, susturamazsınız. Her yerde karşınıza dikileceğiz. Uykularınızı kaçırmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda eşitliği, özgürlüğü, devrimi ve sosyalizmi mutlaka gerçekleştireceğiz. Devrici Partili yoldaşlarımız yalnız değildir. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Yaşasın devrimci dayanışma. Yaşasın devrim ve sosyalizm.” sözleriyle sonlandırdı. Açıklama alkışlarla sona erdi.