< “Karanlık Gider Gezi Kalır”

İzmir Emek Ve Demokrasi Güçleri Gezi Ayaklanması’nın 8. yılı vesilesiyle Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Demokratik Örgütler, Siyasi Partiler, Birleşik Mücadele Güçleri ve Birleşik Gençlik Meclisleri’nin katılımıyla kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yoğun polis ablukası altında gerçekleşen eylemde “Gezi’de Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atıldı.

 Eylemde basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı açıklamaya “Bundan 8 sene önce, bu iktidar insanlık onurumuza dokunduğu için, haklarımızı gasp ettiği için, kentsel hafızamızı yok ettiği için, doğayı ranta kurban ettiği için, bize yaşam alanı bırakmadığı için Gezi'de buluşmuş, bir arada olmanın coşkusunu, gerçeği haykırmanın gururunu, direnmenin onurunu yaşamıştık.” sözleriyle başladı.

 Pandemi sürecinin iktidarın halkına yabancı olduğunu, yasakların, cezaların hep halka, imtiyazların ise bir avuç muktedirden yana olduğunu vurgulayan Sarı “Ne halkın sağlığı, ne yoksulluğu, açlığı, işsizliği ne de gençlerin geleceksizliği umurlarındadır. O kürsülerden çekilen azarlar, savrulan tehditler, hukuksuz yargılamalar, siyasi tutuklamalar hepsi korku salmak için, çünkü iktidarlarını ayakta tutabilmenin tek yolu bu.” dedi.

 

“Gezi'yi yargılamaya kalktılar. Bir, iki yetmedi üçüncü kez torba dava ile adını kirletmeye çalışıyorlar. Değil üç; beş, on, bin kere de yargılasanız Gezi'nin haklılığı ve gerçekliği karşısında her seferinde yenileceksiniz. Gezi, defalarca ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye-çete ilişkilerine benzemez. Onlar çetelerle, mafyayla rant peşinde koşarlar, biz bir fidana su vermek için.Biz, ağaçları yerinde tutmak için, dereler kurumasın diye, ekmeğini kazanırken bir can daha göz göre göre gitmesin diye, kimse ayrımcılığa uğramasın diye, bu ülkenin neredeyse yarısı açlık sınırındayken yüzde biri daha da palazlanmasın diye uğraşırız.” diyen Sarı, açıklamasını “Gezi’de canlarımızı bıraktık. Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için direneceğiz! Düşlerdeki özgür dünyayı kuracağız. Onlara sözümüzdür. Gezi bizim dünümüz değil geleceğimizdir.Kayyumlarla, kararnamelerle gasp edilen demokrasinin parlak ve temiz geleceği için en somut dayanağımızdır.Mazide kalmayacak kadar büyük ve hayatidir.” Sözleriyle sonlandırdı. Eylem Gezi Ayaklanması’nda ölümsüzleşenlerin alkışlanmasıyla sona erdi.