< “Nurhaklarda Yakılan Devrim Ateşi Birleşik Mücadelemizde Büyüyor”

İzmir’de Birleşik Mücadele Güçleri ve Birleşik Gençlik Meclisi 2 Haziran günü saat 11:00’da Buca Eski Mezarlık’ta Alpaslan Özdağan’ın mezarı başında Nurhak Dağları’nda ölümsüzleşen Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan’ı andı.

“Nurhak Şehitleri Ölümsüzdür”, “Yaşasın Birleşik Mücadelemiz”, “Onlara Sözümüz Devrim Olacak” sloganlarının atıldığı eylemde BMG adına yapılan konuşmada “Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan’ın Nurhak Dağları’nda katledilmesinin üzerinden 50 yıl geçti. 12 Mart Darbesi’nin ardından mücadelenin zora dayalı olması gerektiğini ortaya koyan Sinan, Kadir ve Alpaslan yoldaşlar Nurhak Dağları’nda devrimin ateşini yaktılar ve o ateşi bize devrettiler. Biz de BMG olarak onların gösterdiği yolda bir araya geldik.” denildi.

Sinanların 71 devrimci kopuşunun, Türkiye ve Kürdistan halklarının devriminin öncüsü olduğu söylenen konuşmada “Bugün bizler yoldaşlarımızın gösterdiği bu yoldan mücadelemize devam ediyor, birleşik devrimin yolunu açan birleşik mücadelemizi büyütüyoruz.” denildi.

“Yoldaşlarımızın yakmış olduğu ateş, faşizmin tüm saldırılarına, yasaklamalarına ve baskılarına rağmen, gücünden ve devrimci kararlılığından hiçbir şey kaybetmedi. Ölümsüzleşen yoldaşlarımızı anmamız kimi zaman yasaklandı, kimi zaman saldırıya uğradı. Anmalara katılanlara yılları bulan hapis cezaları verildi. Tüm bunlara rağmen ‘Adları Adımız, Adları Onurumuz’ demekten ve onları anmaktan vazgeçmedik.” denilen konuşmada onları anmaktan vazgeçilmeyeceği vurgusu yapıldı.

“Biz BMG olarak Sinanların nezdinde Denizlerin, İbrahimlerin, Hakilerin, Dörtlerin, Ulaşların yoldaşları olmayı onur sayıyoruz. Bugün yoldaşlarımızı anmanın sadece onları anmak olmadığını biliyoruz. Onları anmanın birleşik mücadeleyi büyütmekle eşdeğer olduğunu biliyoruz. Ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızın bize göstermiş olduğu bu birleşik mücadele yolundan yürüyoruz ve onlara birleşik mücadeleyi zaferle taçlandırma sözü veriyoruz.” denildikten sonra BGM adına da bir konuşma yapıldı.

BGM adına yapılan konuşmada “Yoldaşlar! Tam 50 yıl önce bugün Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga Nurhak Dağları’nda emeğin, özgürlüğün, anti-emperyalizmin meşalesini yakmaya giderken ölümsüzleştiler. Yine 50 yıl önce Maltepe’de iki adalı, Mahir Çayan ve Hüseyin Cevahir, direngenliklerini ve kararlılıklarını bir kez daha gösterdiler. Hüseyin Cevahir, bedeninde onlarca kurşun yarasıyla ölümsüzleşti. 71 atılımını sokaklarda, fabrikalarda, barikatlarda, kısacası ezilenlerin bulunduğu her alanda savaşarak gerçekleştiren öncülerimiz, ne düzenin çizdiği sınırlarda solculuğu kabul ettiler ne de sistemin çarklarında bir dişli olmayı. Onlar emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin yarattığı karanlığı dağıtmak içingenç yaşta kavgaya atılıp, buz kırıcı olarak yolu açtılar. Onlar bugünkü birleşik mücadele hattını, o günlerde siper yoldaşlığı olarak örmeye başladılar. Nurhak’tan Maltepe’ye, Kızıldere’ye devrimci direnişi öğrettiler. Bizler onları bugün aslında burada anmıyoruz. Bizler onların 50 yıl önce Nurhaklarda, Maltepe’de yaktıkları isyan ateşini bugün birleşik mücadelemizle büyütüyoruz. Faşizme, kapitalizme ve sömürgeciliğe karşı Sinanların, Kadirlerin, Alpaslanların, Cevahirlerin ve daha nice ölümsüzleşen yoldaşlarımızın cüretini kuşanıyor, zafere her geçen an bir adım daha yaklaşıyoruz. Selam olsun buzu kırıp yolu açanlara. Selam olsun. Nurhaklardan, Maltepeye ölümsüzleşen yoldaşlarımıza! Mutlaka kazanacağız! Zafer yakındır!” denildi. Anma alkışlarla sona erdi.