31 Mayıs 2013'te ülkenin tüm illerinde olduğu gibi Antakya'da Armutlu Mahallesi'nde halk sokağa çıkmış ve ülkenin dört bir yanında ayaklanma başlamıştı. Aradan geçen 8 yılda birçok ayaklanma, başkaldırı yaşandı. Gezi Ayaklanması emekçi halklara, devrimcilere çok şey öğretti. İktidara karşı dik duruşu, direnci, başkaldırıyı öğretti.

Antakya'da Gezi Ayaklanmasının 8 yılına ithafen 1 Haziran günü “Karanlık Gider Gezi Kalır” şiarıyla eylem gerçekleştirildi. Eylem, Gezi'de Antakya'da ölümsüzleşen Abdullah Cömert'in vurulduğu yerde toplanarak başladı. Burada yapılan açıklamada “Gezi halen devam ediyor, iktidarın yaptıklarına karşı işçiler, emekçiler, kadınlar mücadelelerini sürdürerek Gezi'yi yaşatacağız. Gezi'de yitirdiklerimiz için adalet taleplerimiz her zaman, her yerde sürecek” denildi.

Açıklamanın ardından Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan yaptıkları konuşmalarda; çocuklarının yaşamlarını sürdürdüğünü, onların şu anda yanımızda olduğunu dile getirdiler. HDP milletvekili Tülay Hatimoğulları da konuşma yaparak, “Gezi'de yitirdiklerimiz için adalet talebimiz sürecek, Gezi'yi yaşatmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Eylemin devamında kitle Ahmet Atakan'ın vurulduğu yere geçerek, orada da bir anma yapıldı ve karanfil bırakıldı. Ahmet Atakan'ın davasına bakan Avukat Hatice Can dava sürecini aktardı.

Buradan ayrılan kitle Gezi'de toplanmaların olduğu Uğur Mumcu Bulvarına geçti ve burada bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Gezi bizlere yol açtı, LGBTİ+'ların önünü açtı; işçilerin, öğrencilerin, kadınların bir arada durmasını başlattı ve bu birliktelik her geçen gün daha çok sürüyor” denildi. Ardından TİP milletvekili Barış Atay sözü aldı, “Gezi'de emri verenlerden hesap sormaya devam edecez. Ali İsmail'i, Ahmet'i, Abdullah'ı, Berkin'i, Ethem'i katledenlerden hesap soracağız” dedi.

Eylem "Yaşasın Gezi Ayaklanmamız, “Adalet Halkların Elleriyle Gelecek”, “Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak" sloganlarıyla sonlandırıldı.

Mücadele Birliği Platformu/Antakya