Taksim Dayanışması'nın Gezi Ayaklanması'nın 8'inci yılında yaptığı çağrı üzerine polis tüm Taksim sokaklarını ablukaya aldı. Polisin engelleme çabalarına rağmen TMMOB önünde ve Taksim Kuyu sokakta toplanılarak basın açıklaması gerçekleştirildi. çağrısı üzerine tüm engellemelere rağmen Gezi direnişin 8. yılında açıklama yaptı. Açıklamada, "Saraylar yıkılır, çeteler dağılır, zorbalık biter. Karanlık gider, Gezi kalır" diye belirtildi.

İktidarın korkulu rüyası Gezi Ayaklanması'nın 8'inci yılında Taksim Dayanışması'nın yaptığı çağrı nedeniyle olduğu gibi bu yıl da yaptığı açıklama ile Gezi isyanının süreceğini kaydetti ve "Saraylar yıkılır, çeteler dağılır, zorbalık biter. Karanlık gider, Gezi kalır" diye belirtti.

Açıklamaya saatler kala İstiklâl Caddesine girişler polis tarafından kapatıldı. Ancak kitle TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nın bulunduğu İpek Sokakta kitle buluştu. Polis Gezi ailelerini ve milletvekillerini uzun bir süre alana almak istemedi.

Milletvekili katıldığı eylemde, "Karanlık gider Gezi kalır" yazılı pankart açıldı, Gezi'de ölümsüzleşenlerin fotoğrafları taşındı.

Diğer yandan İpek sokağa geçişleri engellenenler ise Taksim Kuyu sokakta toplandı. Bir süre ailelerin alana girmesi için tartışıldı.

Taksim Kuyu sokakta ise Gezi'ye ilişkin dövizler taşındı. Birleşik Mücadele Güçleri ve Birleşik Gençlik Meclisleri Nurhak'tan Gezi'ye Birleşik Mücadele Sürüyor", "Mafya Düzeniniz Yenilecek Yeni Gezi'ler Kazanacak" yazılı dövizlerle katıldı.

Kitlenin bir araya gelmesinin engellenmesi üzerine TMMOB önünde avukat Can Atalay, Taksim Kuyu sokakta ise Gezi Ayaklanması'nda yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın kardeşi Gamze Elvan basın açıklamasını okudu.

 

"Halka Değil Çetelere Barikat"

Basın açıklaması sırasında sık sık, "Halka Değil Çetelere Barikat", "Gezi Şehitleri Ölümsüzdür", "Gezi'de Düşene Dövüşene Bin Selam", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", sloganları Sık sık Gezi şehitlerinin isimleri okundu.

Ailelerin alana gelmesiyle basın metnini okuyan Gamze Elvan 1 Mayıs'a yönelik polis saldırısına karşı Taksim ısrarını ve çıkışları hatırlatarak ve "1 Mayıs alanlarında saldırıp gözaltına aldığınızda, kolları arkadan kelepçelenmiş, başı asfalta yapıştırılmış olsa da kameralara gülümsemeyi başaran gözlerdedir Gezi" dedi.

 

"Gezi'nin Haklılığı Ve Gerçekliği Karşısında Yenileceksiniz"

Gezi'nin yargılanmak istendiğini ancak defalarca açılan davalarda Gezi'nin haklılığı ve gerçekliği karşısında iktidarın her seferinde yenildiğini vurgulayan Elvan, "Gezi, defalarca ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye-çete ilişkilerine benzemez. Onlar çetelerle, mafyayla rant peşinde koşarlar, biz bir fidana su vermek için" dedi.

"Gezi'de söylemiştik; parayı ve rantı tek değer olarak kabul edenlerin karşısında paylaşımın, tüketimin karşısında üretimin, yozlaşmanın karşısında aydınlanmanın direnişidir Gezi. Bugün de aynı taleplerimizi bir kez daha yükseltiyoruz: Acil demokrasi istiyoruz. Bu halk, adil, özgür ve eşit bir ülkede yaşamayı hak ediyor. Haklarımızı istiyoruz, alana kadar direneceğiz" diye konuştu.

 

"Gezi Geleceğimizdir"

Gezi ölümsüzleşen Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Elvan "Düşlerdeki özgür dünyayı kuracağız. Onlara sözümüzdür. Gezi bizim dünümüz değil geleceğimizdir. Kayyumlarla, kararnamelerle gasp edilen demokrasinin parlak ve temiz geleceği için en somut dayanağımızdır. Mazide kalmayacak kadar büyük ve hayatidir. Gezi burada, Gezi biziz" diyerek sözlerini tamamladı.

Eylem, "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", "Her Yer Taksim  Her Yer Direniş", "Gezi'de Düşene Dövüşene Bin Selâm" sloganlarıyla sona erdi.