Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan Komitesi, web sitesi üzerinden ard arda yaptıkları eylemleri duyurmaya devam ediyor.

Milislerin, 29 Mayıs günü Mardin'in Ortaköy Mahallesi'nde işbirlikçi Mehmet Aksoy'a ait 47 KN 987 plakalı yük tırına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiği duyuruldu. Eylem sonucunda tır, içinde bulunan yüklerle beraber tümden imha oldu.

Mehmet Aksoy'un yıllardır Türk devletine hizmet etmekte olduğunu ve bölgede gelişen asimilasyon, yozlaştırma ve ajanlaştırma faaliyetlerinde devletin uşaklığını yapmaktığı; ikamet ettiği alanı bir üs gibi kullandığı ve devrimin ağır saldırı altında olduğu her süreçte mücadeleyi darbelemek için hep hareket halinde olduğu açıklandı. “Bütün yaşamlarını emekçi ve yoksulları sömürerek sürdürmeye çalışmış bunun mükafatı olarak da Türk faşizmine hizmet etmeyi ve biat etmeyi sürekli bir görev haline getirmiştir. Halklarımıza ve devrimimize karşı suç işleyen tüm unsurlar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da açık hedefimiz olacak ve halkımıza karşı işledikleri suçun cezasını misliyle alacaklardır.

HBDH ve KBDH olarak bu tarihi görevi başarmanın, Türkiye ve Kürdistan halklarına karşı tarihi bir sorumluluk ve borç olarak temel hedefimiz olduğunu belirtiyoruz. Eylemimiz Şehit Sinan Dersim İntikam Hamlesi çerçevesinde tüm Mayıs ayı şehitleri anısına intikam eylemidir” denildi.

Birkaç saat sonra da Batman’da bir korucunun evine eylem düzenlendiği duyuruldu.

28 Mayıs gecesi Batman Kozluk ilçesi Kahveci köyünde yaşayan “korucu” Emrah Kurtulmuş'un evine yapılan eylem sonucu ev yanarak imha oldu.

“Kürdistan dağlarına bomba yağdıran, gerilla güçlerimize karşı pusu kuran, işgalcilere rehberlik yapan bu düşkünlerin korudukları tek şey sömürgeciliktir. Sömürgecilerin, işgalcilerin bekçiliğini yapan, kendi halkına ve devrimimize ihanet eden koruculuk adlı bu şebekenin her ferdine çağrımız vazgeçmeleridir. Eylemlerimiz ortaya koymaktadır ki; onlar için çember daralıyor. Milislerimiz tarafından ateşten çemberle kuşatılan ihanetçi, işbirlikçi şebekenin sonu sömürgecilik gibi berbat olacaktır.

Eylemimiz Mayıs ayında ölümsüzleşen Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci önderlerimiz anısına gerçekleştirilmiştir” denildi.

HBDH Kürdistan, 27 Mayıs günü de Batman Merkez 1105. sokakta bulunan işbirlikçi Ömer Arburşu'ya ait olan ve av malzemelerinin satıldığı, bu işbirlikçi unsura ait mülke yönelik sabotaj eylemi ile kullanılamaz hala getirildiğini;

Yine aynı gün HBDH Milislerinin Mersin Tarsus'taki OSB'ndeki Medeni Yağ Fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini açıklamışlardı.