Yargıtay'ın bozma kararı vermesinin ardından yeniden görülmeye başlanan Soma Davası 24 Mayıs günü saat 09:00'da Akhisar Ağır Ceza Duruşma Salon'nda gerçekleşti.

Duruşma avukatların itirazları ile başladı. Avukatlar ilk olarak sanıkların fiilen salonda bulunmasını istediklerini, ancak bu talebin karşılanmadığını, Can Gürkan'ın sırtı dönük bir biçimde oturduğunu, fiziken salonda bulunması durumunda bu şekilde davranamayacağını vurguladı.
Duruşmada sık sık Selçuk Kozağaçlı'ya selam yollayan meslektaşları "Selçuk'u, dostumuzu soma davasına baktığı için tutukladınız. Ama onun yerine bir sürü genç meslektaşımız buraya geldi. Eksilmedik, çoğaldık" dediler.
Avukatlar Haluk Erinç'in katliamda kusurlu bulunmamasına da itiraz ettiler. Haluk Erinç' in katliam esnasında acil durum sorumlusu olarak görev yaptığını, hava akımının tersine çevrilmesi emrini verdiğini vurgulayan avukatlar Haluk Erinç'in durumunun tekrar değerlendirmesini talep ettiler. Duruşmaya verilen aranın ardından itiraza ilişkin beyanda bulunan mahkeme heyeti avukatların Haluk Erinç' le ilgili talebini reddetti.
Haluk Erinç'le ilgili talebin reddedilmesinin ardından avukatlar mahkeme heyetini reddettiklerini beyan ettiler. Heyetin reddine dair gerekçelerini açıklayan avukatlar heyetin bağımsız bir heyet olmadığını, taraflı yaklaştığını, temsil ettikleri burjuva sınıfı kurtarmaya çalıştıklarını, verecekleri kararın tarafsız ve adil olmayacağını vurguladılar.
Reddedilmeyi reddeden heyet duruşmayı katledilen madenci ailelerini dinleyerek devam etti.
Katledilen madenci yakını Gülten Kavas maden kazası diyen hakime hitaben "Maden kazası değil, katliam. Bize maskelerinizi takın sağlığınız için diyorsunuz. Siz bizim sağlığımızı düşünseydiniz katillere ceza verirdiniz. 301 kişi çürüdü biz hala bu davanın peşindeyiz. Avukatlarımız size bir sürü şey söyledi. Size söylenen hakaretler bana söylense burayı terk ederdim. Ama bu dünyada ama öbür dünyada karşılaşacağız. Nerede karşılaşırsak karşılaşalım on parmağımın onu da yakanızda olacak." dedi.


Katledilen Erdoğan Köse'nin oğlu Bertan Köse "Gidişatınıza bakınca bu defteri kapatıp tozlu tarihe gömmek istediğinizi görüyorum. Ülkenin durumu belli. İki mafya arasında gidip geliyor. Hazinenin parası ortada yok. Esnaf kan ağlıyor. Sizse bir ağacın gölgesinde oturmuşsunuz ama o ağaç kuruyor artık. Toprağın da onu beslemeye gücü yetmiyor. Bunu görmüyorsunuz. Siz de kararınızı buna göre verin." dedi.
Yine katledilen birçok madencinin aileleri "Adalet istiyoruz. Bizi adaleti kendimiz sağlamak zorunda bırakmayın. Siz sırtınızı devlete yaslamışsınız. Eğer yüreğiniz varsa siz bugün burada adaleti sağlarsınız. Ama bu adalet hep zenginlerin yararına sağlanıyor. Ezilenin yanında olun. Katil orada memur gibi oturuyor. Hiçbir şey yapmamış gibi rahat rahat oturuyor. Bizim yüreğimiz yanıyor. Biz bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Biz ölürsek çocuklarımız bu salonu boş bırakmayacak. Adaleti sağlayana kadar mücadelemiz sürecek" dediler.
Katil Can Gürkan'ın konuşmaya başlamasıyla birlikte ailelerin öfkeli sesleri yükseldi. Katil Can Gürkan'ın avukatının söz alarak aileler hakkında "Mağdur edebiyatı yapmasınlar" demesi üzerine aileler "Bizim yüreğimiz yandı sizin de yüreğiniz yansın. Bu devran bitecek. Hepiniz hesap vereceksiniz" diyerek katil Can Gürkan'ın avukatının konuşmasına izin vermediler. Hakimin ailelere "Susmazsanız sizi atarım salondan" demesi üzerine bazı aileler salonu terkettiler. Tarafların tüm beyanlarını bitirdiklerini söylemelerinin ardından duruşma 14 Haziran'a ertelendi.
Mahkeme çıkışında açıklama yapan Av. Can Atalay ve Av. Nergiz Tuba Aslan 14 Haziran'da yapılacak olan duruşmaya çağrı yaparak "Soma'yı unutursak kalbimiz kurusun diyen herkesi 14 Haziran'da duruşmaya davet ediyoruz" dediler.