KHK ile ihraç edilen sınıf öğretmeni Sümeyya Avcı bir sokak röportajı nedeniyle bugün gözaltına alındı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile 2016 yılında mesleğinden ihraç edilen sınıf öğretmeni Sümeyya Avcı gözaltına alındı. Antalya'da yaşayan Sümeyya Avcı, geçen ay bir sokak röportajında "Kul hakkı yiyenlerin memleketinde yaşıyoruz. Hakkımı helal etmiyorum" demişti.

Avcı bugün öğle saatlerinde sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. İnsanların işsizlik ve geleceksizlikle savaşı ve öfkesi giderek büyüyor.

OHAL sürecinde KHK ile ihracat edilen yüzbinlerce insan işsizlik ve geleceksizliğe mahkum edilirken, bir yılı aşkın süredir de Covid-19 pandemisi nedeniyle işsizlik, yokssulluk, açlık ve geleceğin belirsizliğiyle savaşıyor. Bu sömürü ve baskıya karşı da insanların öfkesi büyüyor.

Sömürü ve baskıya başkaldıran herkesin gözaltına alınıp tutuklandığı, sosyal medya paylaşımlarının, ağır para cezası ve hapis cezasıyla sonuçlandığı bir süreç başladı. Buna karşın işçi ve emekçiler artık öfkelerini dile getirmekten korkmuyor. Gözaltına alınıp yargılansalar da ceza üstüne alsalar da tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Antalya'da yaşayan Sümeyya Avcı oldu.

Geçtiğimiz ay bir sokak röportajında "Kul hakkı yiyenlerin memleketinde yaşıyoruz" diyerek tepkisini dile getiren Sümeyya Avcı, Twitter hesabından "Gözaltına alınıyorum" paylaşımı yaptı. 

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen sınıf öğretmeni Sümeyya Avcı, sokak röportajında "Hiçbir şey üretmediğimiz, hiçbir şey yetiştirmediğimiz, öğretmenini, doktorunu, mühendisini ihraç ettiğimiz bir memlekette yaşıyoruz. 44 ay yatacağım, 4 çocuğum var. Bu kadar zalim bir ülkede yaşıyoruz biz. Kul hakkı yiyenlerin memleketinde yaşıyoruz. Bugün herkesin dolar zengini olduğu, tabanında tamamen fakir olduğu, orta kesimin yok edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Ben hakkımı helal etmiyorum" demişti.

Sümeyya Avcı, attığı bir tweetle gözaltına alındığını duyurdu. 

Avcı'nın sosyal medya hesabından daha sonra yapılan paylaşımda ise "Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle Antalya TEM Şubeden 4 sivil polis tarafından gözaltına alındı. 24 Saatlik gözaltı olacağı ve hakim karşısına çıkacağı söylendi" ifadelerine yer verildi.