“Filistin'i Özgürleştireceğiz”

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 18 Mayıs Salı günü saat 17.00'da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Filistin'e dönük İsrail saldırısını protesto etti.

Açıklamada basın metnini İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı açıklamada Filistin'deki saldırılara Türkiye halklarının sessiz kalamayacağını vurgulayarak "Filistin, Türkiye halkı için gazetelerin dış haberler sayfasında yer alan bir konu değildir. Filistin davası bizim davamızıdır, Filistin'in kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur. Türkiye halkı emperyalizme ve siyonizme karşı direnen Filistin halkının hep yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Hükümeti ve sermaye çevrelerini riyakârlıktan vazgeçmeye, İsrail ile bütün siyasi, askeri ve ticari ilişkileri kesmeye çağıran Sarı "Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın: İsrail'i boykot edin, yatırımları geri çekin, İsrail’e ve yandaşlarına yaptırımlar uygulayın! Bizler İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Filistin halkının yanındayız. İşgalcilerden hesap soracağız… Filistin’i özgürleştireceğiz…" dedi.

Açıklama alkışlarla sona erdi.