< Kürdistan'da Serhıldan, Filistin'de İntifada!

Adana'da Birleşik Mücadele Güçleri ve Birleşik Gençlik Meclisleri, siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik işgali ve katliamı ile Türk Devleti'nin Güney Kürdistan'ı işgal saldırısını protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

18 Mayıs günü saat 16.00'da Düş Yolcuları Parkı'nda, Filistin'e dair şarkılarla başlayan etkinlik, sloganlar ve basın açıklamasıyla devam etti.

Okunan açıklamada, “Filistin halkı kendi topraklarında mülteci olmasına bile izin verilmeyen bu saldırganlığa karşı yapayalnız olduğunu bilse de, direnişle yanıt verdi. Filistin’in ‘taş generalleri’, gençleri, yaşlıları, kadınları on yılların direniş hafızasıyla meydan okudu. Yüzlercesi yaralandı. Bu direniş, hiçbir iradesi kalmamış Filistin yönetimi ve genel olarak politik dengeleri de sarstı. Mevcut silahlı güçleri harekete geçmeye zorladı.

Filistin halkının meşru savunma hakkını kullanması karşısında Siyonist İsrail devletinin saldırılarının çapı da büyüdü" denilerek Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ve Filistin halkının direnişine vurgu yapıldı.

Açıklama şöyle devam etti: "Siyonist İsrail devletinin başta ABD olmak üzere emperyalistlerden güç aldığı açıktır. Türkiye gibi timsah gözyaşları döken, Filistin davasını kendi tabanını konsolide etmek için kullanan bölge gericilikleri de dahil tüm dünya gericilikleri onun suç ortağıdır. 'Kudüs Kudüs!' diye gözyaşları döken Türkiye’deki faşist rejimin gerilimin tırmandığı anlarda göstermelik tepkiler dışında bu rejimle tüm ilişkilerini sürdürdüğü bilinmektedir. Daha Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımadan önce bu rejim imzaladığı anlaşmalarla onu fiilen İsrail’in başkenti olarak tanımıştır! Mavi Marmara’yı önce sömürüp, sonra nasıl bir teslimiyetle değersizleştirdiğini hiç kimse unutmadı!

Bu gerçekler apaçık ortadayken ve kendisi ezilen Kürt halkını savaşın en kirli biçimleriyle ezmeye çalışırken bugün çıkıp Filistin’deki katliamlara karşıymış gibi durması tek kelimeyle iki yüzlülüktür."

Açıklamada ayrıca Türk Devleti'nin Güney Kürdistan'a yönelik işgal girişimi ve bunun amaçlarına değinildi. "Faşist AKP-MHP iktidarı bir aya yakın zamandır Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılar düzenliyor.

Bu işgal ve saldırganlık sadece Güney Kürdistan’la sınırlı değildir. Kürdistan’ın tüm parçaları, bu parçalarda ki mücadele ve ağır bedellerle elde edilen tüm kazanımlar stratejik olarak hedeflenmektedir. Güney Kürdistan’da kalıcı üsler kurmak ve bu üslerin sayısını artırmak; Rojava devrimini fiili olarak boğmak, tasfiye etmek; şeriatçı çeteler eliyle Batı Kürdistan’ın demografik yapısını değiştirmeye çalışmak ve bir bütün olarak dört parçada ki Kürt Halkını ve kazanımlarını tasfiye etmek amacındadır" denilen açıklama da İsrail ile Türk Devletinin saldırılarına karşı, işçi ve emekçiler ile yoksul halklar Birleşik Mücadeleye katılım çağrısı yapıldı.

“Birleşik Mücadele Güçleri olarak diyoruz ki; Türkiye dahil tüm bölge gericilikleri ve emperyalist güçlerin fiili ya da resmi onayıyla saldırılarını tırmandıran Siyonizm, barbarlık ve saldırganlık varsa direniş de vardır. Filistin halkının gerçek dostları dünyanın ezilen halklarıdır. Ortadoğu’nun mazlum ve direngen Filistin halkının davasıyla ezilen Kürt halkının onurlu direnişi kardeştir. Her iki halkın gerçek kurtuluşuysa bölgenin tüm işçi, emekçi, ezilen, demokratik, ilerici dinamiklerinin, direniş güçlerinin birleşik mücadelesinden geçer" denildi.

Sık sık "Savra Savra Hatta Nasr”, “bijî Berxwdana Filistin”, “kahrolsun Siyonizm Yaşasın İntifada”, “Kürdistan' Da Serhildan Filistin'de İntifada" sloganlarının atıldığı eylem yine sloganlarla sonlandırıldı.

Kürdistan'da Serhildan, Filistin'de İntifada!

Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi!

Adana Birleşik Mücadele Güçleri (BMG)

Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM)