Kandıra 1 No’lu F Tipi zindanında tutsak olan Ramazan Şevket Yılmaz’ın annesi Fatma Yılmaz kanser nedeniyle 14 Mayıs Cuma günü vefat etti.

Uzun yıllardır kanserle mücadele eden Fatma ananın oğlu Ramazan Şevket Yılmaz ise müebbet hapis cezasından kaynaklı yirmi yılı aşkın bir süredir cezaevinde. Fatma ana kanser ile uzun yıllardır sürdürdüğü mücadele savaşını dün kaybederken, tutsak olan oğlu Şevket Yılmaz’ın duruma dair ailesinden telefonla bilgi alması cezaevi yönetimi tarafından engellendi.

Yılmaz’ın arkadaşları annesinin ölümünü arkadaşlarına bildirmek istemelerine rağmen, cezaevi idaresi keyfi bir şekilde tutsakların mücadele ederek kazandığı ve bu durumlara ilişkin yazılı genelgede bulunan bu hakkını kullanmasına engel oluyor.

Keyfi olarak çiğnenen genelgede ise şu ifadeler yer alıyor: “Disiplin cezaları olsa bile anne, baba, eş, çocuk ve kardeşlerinin ölüm veya ağır hastalık veya doğal afet hallerinde hükümlülerin telefon görüşme hakları engellenemez.”

Devrimcilere her türlü baskıyı, işkenceyi, keyfiliği dayatan faşizm devrimcilerin en acılı anlarında bile onlara işkence etmeyi sürdürüyor.