< Faşizmin Saldırıları Korkutamayacak

14 Mayıs günü, faşistlerin ve polislerin saldırılarla dolu bir gün oldu. İlk saldırı, HDP Genel Merkezi'ne yönelikti.

Gece saatlerinde 3 kişilik bir grup tarafından HDP'ye taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıya dair açıklama yapan HDP, “Kamera kayıtlarından da anlaşıldığı üzere, iki ayrı noktada binamızı korumakla görevlendirilen polisler saldırıya engel olmadıkları gibi saldırı girişimine adeta yardımcı olmuşlardır” diyerek bu saldırının failinin kaos ve kargaşadan beslenen siyasi çevreler; ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu söyledi.

Yine akşam saatlerinde Batman’ın Cudi Mahallesi’nde bulunan Salih Özdemir Parkı’nda koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini öne süren polis ve bekçiler, 15 yaşlarındaki bir çocuğu yere yatırarak şiddet uyguladı. Polis ve bekçiler, saldırıya tepki gösteren, videoya alan halka hakaret ederek, havaya ateş açtı. Saldırıya uğrayan çocuk daha sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınan V.S. gün içinde serbest bırakıldı.

Bir gün önce Mersin'de Muştaq Mahmood Kareem ile ailesi faşist bir grubun saldırısına uğradı. Aynı gün Hewler'den Mersin'e ailesi ile birlikte tatile gelmiş olan Muştaq Mahmood Kareem'in uğradıkları saldırıda aileden iki kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar ise "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme" ve "halkı kin ve nefrete teşvik etmek" suçlarından tutuklandı. Mersin Valiliği ise olayın trafik kazası nedeniyle yaşandığını ancak bazı sosyal medya hesaplarında bu durumun çarpıtıldığını ileri sürdü.

Aydın'ın Didim ilçesinde devriye gezen polis ekipleri, Maliye kavşağında bir motosikleti durdurmak istedi. Motorsiklet durmadığında polis takibe başladı. Ancak polislerin takip ettiği motosiklet, Meryem Ana kavşağı yakınlarında devrildi. Motosikletten yola savrulan 23 yaşındaki Mahmut Berk Gönül ile Onur Güzel yaralandı. Hastaneye kaldırılan Onur Güzel, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.