Almanya'nın Stuttgart şehrinde sabah saatlerinde DGB Sendikası'nın çağrı yaptığı yürüyüşe, Solidarität Klassenkampf, Aktionsbündnis, Die Linke, MLPD, HBDH ve KBDH bileşenlerinden TKEP-Leninist, MLKP, KKÖ, PKK, MKP, TIKB ve TKP-ML'nin yanısıra ADGB ve birçok Türkiyeli ve yerel kurum katıldı.

“Yaşasın 1 Mayıs”, “Sinan Dersim Ölümsüzdür” pankartlarının taşındığı yürüyüşte ayrıca sık sık “Yaşasın Birleşik Devrimimiz", “Biji Yek Gulan” sloganları atıldı. Sendikanın yürüyüşünün ardından devrimci 1 Mayıs yürüyüşüne katılmak için HBDH bileşenleri de korteje katıldı. HBDH ve KBDH bayraklarının da taşındığı yürüyüşte, Türk konsolosluğu önüne gelince kısa bir miting yapıldı ve HBDH Avrupa adına konuşma yapıldı.

İşçi ve emekçilerin 1 Mayısının kutlandığı konuşmada “Emperyalist kapitalist sistem bizlere işsizlik, savaş, yoksulluk, kadın cinayetlerinden başka birşey vaat etmiyor, bizleri bir yandan evlere hapsederken, bir yandan ekonomileri çökmesin diye işçilerin emekçilerin sağlığını gözetmeksizin fabrikalarda virüsle yanlız bırakarak ölüme terk ediyor. Bizler Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak Avrupa'da da faşizme karşı enternasyonal dayanışma içerisinde olarak omuz omuza verecek, mücadelemiz sürdüreceğiz. Rojava’ya, Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılara karşı sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Bugün enternasyon dayanışmanın bayraklarını göstereceğimiz gündür” denildi.

“Biji Gerilla”, “Biji Şoreşa Rojava”, “Yaşasın Enternasyonal İşçi Sınıfı Mücadelemiz”, “Yaşasın Birleşik Devrimimiz” diyerek atılan Alman ve Kürtçe sloganların ardından YPG, YPJ bayraklarının dalgalandığı konuşmanın ardından yürüyüşe devam edildi.

Antifaşist gençlerin Stuttgart'ta bir ana caddeyi trafiğe bloke ederek bir binaya “Yılın 365 Günü; Sınıf Mücadelesi, Sosyalizm, Devrim!” pankartı asarak havayı fişek gösterisiyle eylem son buldu.