1 Mayıs'ın açılışını gün doğumuyla birlikte işçiler yapmıştı. Ve ard arda devrimciler, işçiler, sendikalar, öğrenciler yönünü Taksim'e çevirdi. Çepeçevre barikatlarla kuşatılan Taksim'e çıkan her yol, her sokak, her cadde eylem alanına dönüştü.

Saatler 11.00'i geçince Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) Elmadağ yönünden “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan, Birleşik Mücadele Güçleri” ve “Gençliğin İsyanıyla Barikatı Aşıyoruz, Yaşasın 1 Mayıs Birleşik Gençlik Meclisleri” pankartları açarak, sloganlarla Taksim Meydanı'na doğru ilerlemeye başladı.

“Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji Yek Gulan” sloganlarıyla yürüyen devrimciler bir taraftan yasakların göstermelik olduğunu, bunları tanımayacaklarını, barikatları aşacaklarını haykırırken, kısa süre sonra polis saldırısı yaşandı. “Yaşasın 1 Mayıs”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganları atan devrimciler polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Yaklaşık yarım saat sonra Şişli'de Abide-i Hürriyet'te yine pankartlarını açarak Taksim'e doğru yürümeye başladı BMG ve BGM. Devrimcilerin sloganlarla yürüyüşü polis saldırısıyla kesildi. Polis saldırısını “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganıyla karşılayan devrimciler uzun süre gözaltına alınmamak için mücadele ettiler. Bu esnada yasaklara, 1 Mayıs'a ve pandemiye dair ajitasyon konuşmaları yapanlara Şişli halkı balkon ve pencerelerden alkışlarla ıslıklarla destek verdi.

Polisin saldıısı esnasında aradan sıyrılarak ellerinde pankart ve sloganlarla iki kadın devrimcinin yürüyüşe devam etmesi ve sonrasında polise karşı koyuşları sosyal medyada bir anda yayıldı.

BMG ve BGM'nin bu iki eyleminde toplamda 2'si çocuk 37 kişi gözaltına alınırken, Taksim'de gün boyu şu ana kadar 230 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.