Bugün (26 Nisan) başlayan Kobane davası ile ilgili Antakya HDP il binası önünde Devrimci kurumların katılımı ile basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada “IŞİD’in Kobane’yi işgal girişimlerinin sürdüğü Ekim 2014’te 'sınırın insani yardımlar için açılması ve IŞİD’ e verilen desteğin sona erdirilmesi' amacıyla Türkiye’de başlayan demokratik protestolardan dolayı 6 yıl sonra HDP’yi olaylardan sorumlu tutan AKP ve küçük ortağı MHP’nin yargıya emir vermeleri sonucunda, aralarında önceki dönem Eş Genel Başkanlarımızdan, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız, MYK ve partililerimizin olduğu 28‘i tutuklu toplam 108 arkadaşımızın yargılanmalarına bugün itibariyle Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanmıştır.

Kamuoyunda Kobani davası olarak bilinen bu dava, aynı zamanda Türkiye tarihine en kumpaslı dava olarak geçecektir. Bu davanın içinde, entrika ve şantaj olduğunu tüm dünya kamuoyu çok iyi bilmektedir. Ancak sarayın maaşlı tetikçilerinin yalan satmaya devam ederek arkadaşlarımızı yargılanmadan mahkum etmeğe kalkışmaları tam bir akıl tutulması olsa gerek. Saray medyasının açıklamalarının aksine halk demokratik protesto haklarını AKP genel başkanı, Recep Tayyip Erdoğan’nın Antep’te bir mülteci kampında Kobane düştü düşecek konuşmasından hemen sonra başlamıştır. Bundan dolayıdır ki protesto eylemlerinin başlamasından hemen sonra HDP’li yetkililer dönemin İçişleri Bakanıyla sürekli irtibat içinde olup, olayların sonlanması hususunda çaba göstermişlerdir" denildi.

Açıklama sırasında sık sık slogan atılarak HDP'nin halkın bir partisi olduğu vurgusu yapıldı.

Açıklamanın devamında "AİHM, HDP’nin Kobane protestolarına dair hiçbir sorumluluğunun olmadığına işaret eden tarihi bir karar verdi. Ancak 6 yıl aradan sonra tozlu raflardan alelacele bir şekilde indirilmesi manidardır. (...)

Geldiğimiz son aşamada, artık güneş balçıkla sıvanmıyor. HDP’li siyasetçilere karşı kurduğunuz tüm kirli algılara rağmen hakikatin, sesi, soluğu, umudu ve kendisi olan HDP’yi susturmayı başaramayacaksınız" denilerek açıklama sona erdi.

Mücadele Birliği/Antakya