< Ermeni Soykırımını Unutmadık Unutturmayacağız

İsviçre'nin Basel Kantonu'nda Devrimci Birleşik Mücadele, Proleter Devrimci Duruş ve Partizan'ın birlikte organize ettiği bir basın açıklaması gerçekleşti.

106 yıl önce Ermeni halkına karşı yapılan soykırımı teşhir etmek ve Ermeni halkı ile devrimcilerin dayanışma içinde olduğunu belirtmek için, 24 Nisan günü 17.00'da Claraplatz'da saygı duruşu ile başlayan eylem, Almanca ve Türkçe okunan açıklamalarla devam etti. Ardından Kürt Hareketi adına söz alan temsilci, TC'nin Kürdistan'da başlatmış olduğu işgal ve imha saldırıları karşısında Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimcilerin sessiz kalmayacağını, bu saldırıların da Ermeni soykırımı ve ondan sonra da devam eden bir çok katliamın devamı olduğunu belirtti.

En son HBDH adına söz alan temsilci 27 Ekim 2020 tarihinde ölümsüzleşen Sinan Dersim'i (Dalokay Şanlı) anarak; Avrupa'da bir çok eylemde, çalışmada içimizde olan devrimci disiplini ve çalışma azmi ile yönetim düzeyinde çalışmalar yürüten Sinan yoldaşın, aynı zamanda HBDH yürütmesinde de yer aldığı vurguladı. Değerli bir yoldaşı kaybettiğimizi ama birleşik mücadeleyi büyüterek faşizmden hesabının sorulacağının söylendiği eylem, atılan sloganların ardından sonlandı.