Antakya'da Türk Tabipler Birliği Hatay Şubesi "Yaşam Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz" demek için Antakya Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya birçok sendika, parti ve devrimci-demokratik kurumlar destek verdi.

Açıklamada; pandeminin doğru yönetilmediği, alınan tedbirler halka değil kendi sermayelerine yönelik olduğu, Covid-19'un meslek hastalığı olması gerektiği ve aşılamanın bir an önce sonlanması gerektiği, Avm'lerin, fabrikaların, atölyelerin kapatılmasının ve tüm ülkede en az 14 gün tam kapanmaya ihtiyaç duyulduğu söylendi. Bu yerlerde çalışan işçilerin, emekçilerin, işsizlerin, yoksul halklara ek bütçe ile gerekli masraflarının karşılanması istenildi.

İktidarın bu sese kulak vermesini ve bir an önce tedbirlerin alınmasını isteyerek açıklama son buldu.