< Karakol İnşaatına Ateşten Eylem

HBDH Orhan Yılmazkaya Milisleri, 27 Mart günü İstanbul Eyüp Sultan ilçesi Mustafa Kemal Bulvarı’ nda yapımı devam eden polis amirliği inşaatına yönelik eylem gerçekleştirdiğini ve inşaatın çıkan yangında kullanılamaz hale getirildiğini duyurdu.

“Faşizmin, sömürünün ve sömürgeciliğin işkence merkezleri olan, çürümüş Erdoğan diktatörlüğünü korumak için işçilere saldıran, kadınlara barikat kuran, Kürt halkına soykırımın kaleleri haline gelen polis şefleri ve başlarında ki Süleyman Soylu bunun bedelini ödeyecektir. Çürümüş ve çökmekte olan iktidarlarını ne transporter siyah münübüsleri, ne karakolları, ne yeni hapishaneleri, ne de milyon dolarlarlık zırhlı araçları kurtaramayacaktır. Onlar zulmün, sömürünün, uyuşturucu baronlarının ve kan emici patronların iktidarını koruyor. HBDH işçilerin, kadınların, ezilen halkların eşit, adil ve özgür yaşayacağı bir dünya için savaşıyor” denilen açıklama şöyle sürdü:

“Türkiye ve Kürdistan halklarının baş eğmeme atlasına işlenmiş, 'biz buraya dönmeye değil, ölmeye geldik' diyen Mahir Çayanların kararlı yolu, HBDH’ın birleşik devrimci savaş yoludur. Teslim alınamayan feda kuşağının sürdürücüsü Orhan Yılmazkaya’nın faşizme ve emperyalizme karşı savaş çağrısı İstanbul sokaklarında HBDH’ın sesi olarak yankılanıyor. Orhan yoldaşın deyimiyle 'kayıtlara geçsin kayıtlara' faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız.”