Adana Newroz'u Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda binlerin katılımıyla gerçekleşti.

Alanın kitleye açıldığı anda, halk alana akın etti. Polis daha ilk girişte halka ve devrimcilere yönelik saldırılarına başladı.

Bizler de Mücadele Birliği Platformu olarak Newroz'da yerimizi aldık. Girişte polis, hiç bir gerekçe göstermeden bayraklarımız, önlüklerimiz ve pankartımızı alana almayacaklarını söylediler. Gerekçe sorduğumuzda da, "hiç bir yasal dayanağının olmadığını, ama almayacakları" cevabını verdiler. Biz de “Denizleri alanlardan, meydanlardan sökemeyeceklerini, bu bayrağı sonuna kadar dalgalandıracağımızı” haykırarak etrafımızda biriken kitleyle birlikte "Deniz, Yusuf, İnan Savaşa Devam", "Kürt Halkı Devrimle Özgürleşecek" sloganları atıp, bayrağımızı açtık. Denizlere olan bu tahammülsüzlükle, Denizlerin gerçek devrimci etkisinden, kavgasından ne kadar korktuklarını bir kere daha göstermiş oldular.

Yine girişte ESP'li arkadaşımız Ömer Temel, üzerinde Atılım gazetesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Daha sonra arkadaşımızın evine baskın yapıldığını, evin dağıtılıp arama yapıldığını öğrendik. Alanda da ÖHD'li avukat Özgür Yakut darp edilerek gözaltına alındı.

Bunca baskı ve saldırılara rağmen alanı binler doldurdu. Geçtiğimiz yıllara göre Newroz'un daha kalabalık ve coşkulu geçtiğini gözlemleyebiliyorduk. Sık sık "Newroz Pîroz Be”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük”, “Bijî Newroz”, “Jin Jiyan Azadi" sloganları atıldı. Alanda HDP ve Tertip komitesinin pankartlarının yanında Birleşik Mücadele Güçleri pankartı da asıldı.

Alanda faşizmin engellemeye çalıştığı bayraklarımız ve Deniz tişörtlerimiz kitle tarafından büyük ilgi gördü. Adana Newroz'u müzik ve halaylarla sona erdi.

Denizler Yaşıyor Leninistler Savaşıyor!

Mücadele Birliği / Adana