< “Birlik, Mücadele, Zafer”

İzmir’de Birleşik Mücadele Güçleri Newroz’u “Newroz Ruhuyla Birliğe, Mücadeleye, Zafere!” sloganıyla karşıladı.

Saat 12:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Birleşik Mücadele Güçleri Newroz alanı olan Gündoğdu Meydanı’na “Yaşasın Birleşik Devrimimiz”, “Birlik Mücadele Zafer”, “Newroz’un Ateşi Sarayları Yakacak” sloganlarıyla girdi. Birleşik Mücadele Güçleri alanda büyük bir ilgiyle karşılandı.

Alanda yapılan konuşmalarda Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP’nin kapatılması tartışmalarına tepki gösterilirken cezaevlerinde devam eden açlık grevine de değinilerek tecrit politikalarına son verilmesi istendi. 20 Mart sabahı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına da tepki gösterilen miting halaylarla sona erdi.