< İstanbul KHK'lılar Platformu'ndan Gergerlioğlu'na Destek

İstanbul KHK'lılar Platformu, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı yaparak "Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülme kararını tanımıyoruz hem de bedeli ne olursa olun emek barış demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Gergerlioğlu’nun demokrasi nöbetinde yanında olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.

İstanbul KHK'lılar Platformu, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. İnsan Hakları Derneği İstanbul basın toplantısı yaptı. İstanbul KHK'lılar Platformu adına basın açıklamasını KHL ile ihraç edilen eğitim emekçisi Turan Ersoy okudu.

 

"İnsan Hakları Egemenlerin Vitrin Süsü Olmuştur"

İnsan Hakları mücadelesi, insanoğlunun varoluşu kadar eski olduğunu ve tüm dünyada verilen büyük mücadelelerle İnsan Hakları alanında önemli kazanımlar elde edildiğini söyleyen Turan Ersoy "Ancak, bizlerin yaşadığı topraklarda 'İnsan Hakları', sosyal, siyasal ve bürokratik elitlerce, hep bir vitrin süsü olarak görülmüş ve sadece Avrupa Birliği’nin kapılarını aşındırmak için bir obje olarak kullanılmıştır. Bu sebeple, yönetimi ele geçiren tüm kişi veya gruplar kendileri için istedikleri hakları başkalarına hiç layık görmedikleri için insan hakları mücadelesi verenleri de bizzat devlet erki eliyle terörize etmişlerdir" dedi.

 

"İnsan Hakları Mücadelesi Hep Var Olacak"

Bu topraklardaki tüm insan hakları savunucularının devletin zor gücüyle karşılaştığını, baskı, şiddet ve tutuklamalara maruz bırakılarak susturulmaya çalışıldığını, bütün bu baskılara rağmen insan hakları için mücadele ve direnişin hep davam ettiğini ifade eden Ersoy "Emeği sömürülen işçilerin, emekçilerin, Kürt, Türk, Alevi, Müslim, gayrimüslim, yaşam tarzını veya inancını özgürce yaşamak isteyenler, hayvan hakları ve doğa savunucularının talepleri bastırılamamıştır" diyerek Cumartesi Anneleri ve kadın örgütlerinin, KHK ile ihraç edilenlerin mücadelesinin bunlara örnek olduğunu ve haklarını aramaya devam ettiklerini söyledi.

Yapılan hiçbir baskıya boyun eğmeyenlerden birisinin de Ömer Faruk Gergerlioğlu olduğunu ifade eden Ersoy "Ömer Faruk Gergerlioğlu belki, TBMM’nin en çalışkan vekilidir ve Milletvekili olduğu partisi de HDP’dir. Ancak, Gergerlioğlu ve Partisi HDP, dünyadaki insan hakları alanındaki gelişmeler hiçe sayılarak susturulmaya çalışılmaktadır" dedi.

 

"İktidarın Gerçek Yüzünü Göstermiştir"

Gergerlioğlu'nun, son yıllarda devlet eliyle yapılan tüm hak ihlallerini, Meclis kürsüsü dahil, bulunduğu her zeminde haykırdığını ve duyurduğunu ve siyasi iktidarı köşeye sıkıştırdığını ifade eden Ersoy, "Cezaevlerindeki işkenceleri, siyah transporterlarla adam kaçırmaları, çıplak aramaları, devlet tarafından kaybedilenleri ve de OHAL/KHK eliyle sivil ölüme mahkûm edilenleri toplum gündemine taşımış ve siyasi iktidarın gerçek yüzünü halka en çıplak biçimde göstermiştir" dedi.

 

"Gergerlioğlu Şahsında Tüm Hak Savunucularına Gözdağıdır"

Siyasi iktidarın insan hakları, demokrasi ve barış savunucularını, pervasızca hedef tahtasına oturtmuş olduğunu ve “Ayırımcı Adalet” enstrümanlarını kullanarak, “Üstünlerin hukukunu” Gergerlioğlu’nun şahsında tüm hak savunucularına, demokrasi ve barış isteyenlere karşı göz dağı vermek için uyguladığını ifade eden Ersoy, bu topraklarda tüm faşizan uygulamalara karşı susturulamayan, boyun eğmeyen, mücadele edenlerin direnenlerin hep var olduğunu ve de var olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

"Susturulmak ve Siyasi Rehine Haline Getirmek İsteniyor"

Gergerlioğlu'nun ülkede yaşanan haksızlıkları hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, eşitsizlik ve ayırımcılıkları gözler önünü serfiğini, yaptıkları ve söyledikleri ile siyasi iktidarın yüzüne bir ayna tutarak, gerçek yüzlerini onlar dahil herkese gösterdiğini belirten Ersoy, "Siyasi iktidar ise ülkede yaşanan gerçekleri, hem ülke hem de dünya kamuoyundan gizlemek için onu hapse atarak, hem susturmak hem de siyasi rehine haline getirmek istemektedir" dedi.

 

"Gergerlioğlu'nun Yanındayız Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğiz"

Turan Ersoy "Gergerlioğlu’nun şahsında yargılanan demokrasi, barış ve insan hakları mücadelesidir. Bizler hem Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülme kararını tanımıyoruz hem de bedeli ne olursa olun emek barış demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Gergerlioğlu’nun demokrasi nöbetinde yanında olduğumuzu beyan ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

"Gergerlioğlu'nu Susturmaya Güçleri Yetmez"

Doç.Dr. Bayram Erzurumluoğlu ise Gergerlioğlu'nun en önemli özelliğinin bir hak ihlalinde onun bi siyasete, çevreye, gruba yakınlığına bakarak değil, hak ihlalini esas alarak hareket ettiğini vurgulayarak, hapishanelerde yaşanan hak ihlallerinden KHK'lılara, işçi ve emekçilerin mücadelesinden, kadınların gençlerin mücadelesine, doğa ve hayvan haklarına kadar her konuda hak savunucusu olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi veya tutuklanmasıyla onun emek, demokrasi ve barış mücadelesinin engellenemeyeceğini ve susuturulamayacağını vurgulayan Erzurumluoğlu, "Gergerlioğlu'nu susturmaya güçleri yetmez. Bu ülkede binlerce Gergerlioğlu var." dedi.