< “Faşizme Karşı Mücadeleyi Zafere Taçlandıracağız”

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) kuruluşunun 6. yılı İsviçre'nin Basel kentinde kutlandı.

Claraplatz Alanında her kesimden devrimci ve yurtsever onlarca kişi bir araya gelirken, eylemde HBDH, KBDH ve HBDH bileşenlerinin bayrakları ile “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız” pankartı taşındı.

Faşizme karşı devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri şahsında yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından HBDH İsviçre bileşenleri adına bir temcilci tarafından yapılan konuşmada “Kuruluşundan bu yana başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına yönelen faşizmin saldırına karşı HBDH saflarında verilen mücadele bugün sınırları aşarak ezilen halkların umudu olmuştur.

Rojava'da, Şengal'de, Gare'de halklara yönelen faşizmin katliam saldırıları HBDH savaşçıları tarafından geri püskürtülmüştür. Bu anlamıyla mücadeleyi güçlü kılarak bugün başta Türkiye, Kürdistan ve tüm Ortadoğu halklarının özgür bir yaşam sağlamak için nerede olursak olalım bulunduğumuz heryerde mücadeleyi ortaklaştıracağız. Halkların ortak mücadelesiyle faşizme karşı bizler kazanacağız” denildi.

HBDH Merkez Komitesi'nin kuruluş yıldönümüne ilişkin açıklamasının okunmasının ardından eylem, mücadelenin ortaklaştırılarak yükseltilmesi çağrılarının yapıldığı sloganlarla sonlandırıldı.