Bugün Çağlayan’da 36. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Genel Yayın Yönetmenlerimize ve okurlarımıza “Örgüt propagandası” suçlaması ile 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Genel yayın yönetmenlerimiz, muhabir ve okurlarımız 30 Mart 2018'de TC’nin Afrin işgali sırasında sosyal medyadan yaptıkları haber içerikli paylaşımlar nedeniyle, örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlamaları ile tutuklanan 6 kişi, 4 aylık tutukluluğun ardından tahliye edilmişti.

Görülen bir önceki duruşmada savcı mütalaa vermiş ve Genel Yayın Yönetmenimiz Süleyman Acar, Önsöz Dergisi Genel Yayın yönetmeni Songül Yücel ve Emekçi Kadınlar (EKA)’dan Nurten Karahancı için “Örgüt Üyeliği ve Örgüt adına propaganda yapmak”; Muhabirimiz Serpil Ünal ve okurlarımız İnci Şahin, Tuğba Acar’a “Örgüt adına propaganda yapmak” suçlamaları ile ceza istemişti.

Karar verilmesi için 9 Mart 2021’e ertelenen duruşmada karar açıklandı ve “örgüt üyeliği” suçlamasından herkese beraat verildi. Ancak dosyadaki herkes için “örgüt propagandası” suçlaması ile 1 yıl 6 ay 22’şer günlük ceza verildi.

Süleyman Acar dışındaki herkes için “hükmün açıklanmasının geri bırakılması”na dair karar verilirken; Genel Yayın Yönetmenimiz Süleyman Acar’ın daha önce “hükmün açıklanmasının geri bırakılması”na dair verilmiş karar olduğu için cezası ertelenmedi.

Baskılar, gözaltı ve tutuklamalar bizleri gerçekleri yazmak ve söylemekten alıkoyamayacak. Süleyman Acar Yalnız Değildir