< Afrin İşgali Protesto Edildi

İsviçre Basel'de, Afrin işgalinin yıldönümünde bir protesto eylemi düzenlendi. İsviçreli, Türkiyeli ve Kürdistanlı örgütler saat 13.00'de Wettepark'ta buluştu. Ancak polis, toplanan yüzlerce kişinin eyleme başlamasına izin vermedi.

Eylem öncesinde başvuru yapılarak yürüyüş için izin alınmıştı. Ancak polis, pandemi gerekçesiyle ve daha bir gün önce yine eylem yapıldığı gerekçesi ile izni iptal ettiklerine dair iki gün önce belge gönderdiklerini, eylemin yasaklandığını söylüyor. Çevik kuvvet polislerinin kuşattığı eylemde kitle protesto için oturma eylemine geçti.

Burada Afrin'i sahiplenen ve işgali protesto eden Kürtçe açıklama yapıldı ve polisin tutumu protesto edildi. Ardından da kitle trafiği kapatarak yürüyüşe geçti. Polis eylemin yasadışı olduğuna dair anonslar yaparak kitleyi çembere almaya çalıştı. Ancak kitle hareketli olunca başaramadı, kitle sloganlarla polisi protesto etmeye başladı. Ve polisin plastik mermili saldırısı başladı.

Yürüyüş için kapatılan yol, bir kavşağın kolu; bu nedenle diğer üç kolda da trafik kilitlendi. Polis kitlenin dağılması için uyarılar yapmasına sloganlarla karşılık verildi. Saldırılara rağmen kitle kilitlenen trafikte peşinde polislerle Tren Garı'na yürüdü.

Tren Garı girişini de kapatan kitle "Faşizme Karşı Birlikte Mücadele Edelim" ve "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma" sloganlarını haykırdı. Polis de eylem boyunca Gar önünde bekleyerek kamera ile kayıt yaptı.

Eylem, gözaltı ve yeni bir saldırı yaşanmadan konuşmalar ve sloganlarla sona erdirildi.