< Sokaklarda Olacağız Ve Kazanacağız

İsviçre Basel'de Türkiye ve Kürdistanlı devrimciler, bugün De-Wette Park'ta saat 13.30'da son yapılan operasyonları protesto etmek için toplandı.

Toplanma yerinde yapılan konuşmalarda Kürdistan halkının yalnız olmadığı vurgulandı ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler de sahiplenildi. Konuşmalarda zindanlarda devam eden açlık grevleri ve devam eden operasyonlar dahil, güncel pek çok konuya değinildi ve nerede olunursa olunsun, her yerde mücadeleyi sürdürecekleri vurgulandı. İsviçreli devrimciler de eylemi destekledi ve Birleşik Devrimci Mücadele de eylemde yerini aldı.

Birleşik Devrimci Mücadele adına söz alan bir konuşmacı, faşist rejimin savaşla beslendiğini, bu şekilde ayakta kalmaya çalıştığı söyledi, "ama buna karşı tutsakların, Kürtlerin ve işçi ve emekçilerin özgürlüğü için sokaklarda olacağız ve kazanacağız" dedi.

Ardından kitle şehir merkezine yürüyüşe geçti. -2 derece soğuğa ve pandemi koşullarına rağmen oldukça kalabalık bir kitle caddeden yürüyüşü sürdürdü.

Ana caddelerde süren yürüyüşte “Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma”, “Her Yer Gare”, “Yaşasın Gerilla”, “Türk Ordusu Kürdistan'dan Defol” sloganları atıldı.

Basel Parlamentosu önüne gelince kitle durdu. Ve Almanca basın metni okundu. Kürdistan'daki son durum anlatıldı ve insanlar dayanışmaya çağrıldı.

Yaklaşık 1,5 saat yürüyen kitle, eylemi Clara Matte Park'ta sonlandırdı.