24 Ocak günü ölümsüzleşen Vefa Yoldaşımızı, 9 Şubat Salı günü Adana'da andık.

Saygı duruşu ile başlayan anma daha sonra Vefa yoldaşın yaşamının anlatılması ile devam etti ve Vefa'nın ODTÜ yıllarından ölüm oruçlarına, zindan savaşlarına, 19 Aralık'ta kolunu kaybetmesine, devrim mücadelesine katkılarına, devrimci kişiliğine ve çelik iradesine değinildi. Ardından Vefa'yı son yolculuğuna uğurladığımız Karacaahmet Mezarlığı'ndaki anmadan görüntüler ile hazırlanan sinevizyon izlendi.

Anma, Mücadele Birliği Platformu ve Devrimci Öğrenci Birliği adına konuşmalarla devam etti. Mücadele Birliği adına yapılan konuşmada "Vefa Yoldaşa sözümüz, hem buradaki genç yoldaşları adına, hem siper yoldaşları adına, hem burada olmak isteyen ama olamayan yoldaşları adına hayallerini gerçekleştirmek olacak. Türkiye ve Kürdistan'da işçi sınıfını özgürleştireceğiz! Vefa Yoldaş Ölümsüzdür!" denildi.

DÖB adına yapılan konuşmada, "İki yürekli, 100 kollu Vefa yoldaşımızın mücadelesi mücadelemizdir. DÖB olarak, gençlik olarak bu mücadeleyi zafere ulaştıracağız" denildi. Sonrasında Küba eski milletvekili Lazzara Borayo Tolon'un Vefa yoldaşımızın ölümsüzleşmesinin ardından yazdığı mektup okundu ve serbest kürsüye geçildi.

Serbest kürsüde söz alanlardan ilki, Vefa'yı yakından tanıyan şair dostumuz Ruhan Mavruk'tu. Ruhan Mavruk, Vefa'nın ölümsüzleşmesinden sonra Vefa'ya yazdığı "Vefa Öyküsü" şiirini okuyarak birlikte mücadele etmek gerektiğine vurgu yaptı.

Katılımcılardan bir arkadaşımız, Covid-19'un toplumsal açıdan sarsıcı etkileri olduğuna ve buna karşı toplumsal anlamda mücadele vermek gerektiğine değindi.

ESP'li bir siper yoldaşımız da Vefa Yoldaş için "Çeyrek asır bir mücadele, bir direniş, bir önderlik... Kalemi ile duruşuyla bu mücadele'ye çok şey kattı ve ölümsüzleştiği gün yüzleri bir araya getirerek yine görevini yaptı. bugün siper yoldaşlarını bir araya getirerek hala görevini yapıyor" dedi.

Serbest kürsünün ardından şiir ve müzik dinletisi yapıldı. Vefa yoldaşımızın anması, yoldaşın çok sevdiği "Güneşi İçenlerin Türküsü" ile sona erdi.

 

Mücadele Birliği - Adana