Batman’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde ulusal birlik için yürüyüş yapmak istedi.

Ancak yürüyüş öncesi Atatürk Parkı polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya rağmen park çevresinde toplanan kitle ile polisler arasında tartışma yaşandı ve kitle yürüyüşe geçmek istedi. Yürümekte ısrarcı olan kitleye polis tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı.

Saldırıya “Bijî berxwedana zindana” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile karşılık veren kitle Diyarbakır Caddesi’nde yürümeye devam etti ancak yeniden saldırıya uğradı. Çok sayıda kişi darp edildi, ara sokaklara dağılan kitle sloganlar eşliğinde yürüyüşe devam etti.

Saldırılardan sonra toplanan kitle kitlesel olarak Diyarbakır Caddesi’nden HDP il binasına yürüdü ve yeni bir saldırı daha yaşandı, 20’ye yakın kişi gözaltına alındı.

Bu arada Batman HDP il binası önü de polis ablukasına alındı. Binaya girişler engellenirken, etrafta bulunanlara da dağılmaları için anonslar yapıldı. Kitle il binası çevresinde beklemeye başladı.

Burada polis ablukası altında açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, beş gündür Batman'da ulusal birlik çalışmaları kapsamında halk ile bir araya geldiklerini söyledi, "Halkın bu ulusal birlik talebine tahammül edemeyenlerin bugün Batman'da adeta OHAL ilan ettiğini" söyledi.

Konuşmanın ardından kitle alkışlarla parti binasının önünden ayrıldı.