Polisten Gökhan Güneş İçin “TEM Polisleri Almıştır” İtirafı

Polis tarafından kaçırılan Gökhan Güneş için eylemlerini bugün de devam ederken, polislere kardeşini soran Gülhayat Güneş polislerin “TEM polisleri almıştır” dediğini belirtti.

Kaçırıldığından bu yana yaklaşık 5 gündür kendisinden haber alınamayan Gökhan Güneş’in ailesi ve arkadaşları mücadeleyi sürdürürken, polisler ikinci kez, Gökhan'ın TEM polisleri tarafından gözaltına alınmış olabileceğini belirterek itirafta bulundu.

Güneş ailesinin kayıp başvurusunu ilk yaptıkları polis karakolu olan İkitelli'deki Şehit Zeki Kaya Polis Karakolu'na 22 Ocak günü gittiklerinde dosyayla ilgilenen polisin, “Terörle Mücadele Şubesi polislerinin 3 gün gözaltı süresi var. 3 gün sonra yüzde 99 aileye haber verilir” şeklindeki sözlerinin ardından dün de gözaltına alınan kardeşine benzer şeyler söylendi.

Dün karakol önünde yaptıkları eylemde gözaltına Gökhan Güneş'in kardeşi Gülhayat Güneş Kanarya Polis karakoluna götürüldüklerinde bir polisin, “TEM polisleri almıştır. Birkaç gün sonra bırakır” dediğini aktardı. Kardeşi gözaltındaysa bu konuda bilgi verilmesi gerektiğini söylediğini belirten Gülhayat Güneş, polislerin bu kez kendisine, “Bizim bilgimiz yok. Olsaydı size de bilgi verirdik” dediğini aktardı.

Kardeşi Gökhan'ın devletin elinde olduğunu bildiklerini söyleyen Gülhayat Güneş, “Bize Gökhan'ı sağ verene kadar durmayacağız. Her gün Zeki Kaya Polis Karakolu'nun önüne gideceğiz. Bundan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Gökhan Güneş için eylemler bugün de devam ederken, İkitelli'de bulunan Arena Park önünde “Gökhan Güneş nerede” diye soruldu. Köprü üzerine “GökhanNerede?” yazılı pankartın asıldığı eylemde Gökhan'ın kardeşleri Nurhayat Güneş ve Gülhayat Güneş çevredekilere de kaçırılma olayını ve polisten bilgi alamadıklarını aktardı.

Devlet yetkililerine ve Emniyete seslenen iki kardeş, “Kardeşimizi kaybetmenize izin vermeyeceğiz. Gökhan nerede? Bu mahallede daha önce defalarca kez kaçırılmaya çalışılan kardeşim nerede? Kardeşimi kaçırmaya çalışanlar, kaybetmeye çalışanlar size sesleniyoruz; Gökhan'ı ya verirsiniz ya da biz her gün sokaklarda, meydanlarda onu aramaya devam ederiz. Gökhan nerede? Bir daha soruyoruz. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı kardeşimi kaçırdınız, geri vereceksiniz! Kardeşim nerede? Gökhan için buradayız, olmaya da devam edeceğiz. Kardeşimi bırakmayacağız, kaybedemeyeceksiniz. Biz durmayacağız, yılmayacağız. Bizi gözaltılarla, farklı yerlere dağıtarak, hastanelere uzak yerlere bırakarak, zulmederek yıldıramayacaksınız” dedi.

“Gökhan Güneş nerede?” sloganının yükseldiği eyleme müdahale eden polisin, ailenin ve Gökhan Güneş’in arkadaşlarının önünü keserek “Gözaltına alacağız. Gitmenize izin vermeyeceğiz” diyerek tehditlerde bulunduğu belirtildi.