< #GökhanGüneşNerede

Üç gündür herkesin sorusu şu: #GökhanGüneşNerede?.. 20 Ocak günü İkitelli’deki evinden işe giden ve Başakşehir’de otobüste inen Gökhan Güneş, çalıştığı inşaat şantiyesi önünde zorla bir arabaya bindirilerek kaçırıldı... Olay çevredeki güvenlik kameralarına an an yansıdı.

Abla Nurhayat Güneş kardeşine ulaşamayınca onu bulmak için hastaneleri aradığınu, karakollara başvurduğunu, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne avukatlarla sordurduğunu, “burada yok” yanıtı aldığını söylüyor. Kardeşinin daha önce de kaçırılmak istendiğini anlatıyor. Ve çabaları sonucu şantiye yakınlarındaki bir kamera kaydında kardeşinin izini buluyor. Gökhan Güneş otobüsten indikten sonra 5 kişi tarafından zorla kornet tipi araca bindiriliyor...

İkitelli Polis Karakolu'na görüntüleri götüren aile hiç bir sonuç alamadı. Defalarca kez “Bugün git yarın gel”, “sonra arayın” yanıtlarıyla karşılandı.

Aile 22 Ocak günü önce İHD'de kayıp başvurusu yaptı, ardından basın açıklaması yaptı ve #GökhanGüneşNerede diye sormak için Vatan Emniyet Müdürlüğü önüne gitti. Gökhan'ın kaçırıldığını kabul etmeyen polis, burada ESP'li Hıdır Yılmaz ve Ömer Akgün'ü gözaltına aldı.

Kayıplar mücadelesinin başladığı yerde, Galatasaray Meydanı'nda idi aile. “Gökhan'ın devletin elinde olduğunu biliyoruz diyerek eylem yapan Gökhan'ın ablası Nurhayat Güneş, halası Zübeyde Güneş ve ESP İl yöneticilerinden Çınar Altan ile Ferhat Pehlivan ve Melek Bulut gözaltına alındı.

Gökhan Güneş için akşam saatlerinde Çağlayan Adliyesi önünde de bir basın açıklaması yapıldı ve #GökhanGüneşNerede diye soruldu.

Bugün, Gökhan'ın ailesi, arkadaşları ve yoldaşları İkitelli'de, Gökhan'ın mahallesi'nde idi. Öğle saatlerinde Cemevi önünde toplanaraak, 3 gündür soruları yanıtsız bırakan Şehit Zeki Kaya Polis Merkezi'ne yürüdüler. “Siz aldınız, sağ aldınız!” diyen Gökhan'ın arkadaşlarına polis saldırdı.

Karakol önünde açıklama yapan Gökhan Güneş'in abla Nurhayat, kardeşinin 4 gün önce kaçırıldığını, hiçbir girişmelerine yanıt verilmediğini, kamera kayıtlarının incelemediğini söyledi.

"Kardeşimi kaybetmelerine izin vermeyeceğiz" diyen abla, "Kardeşimi bize vermedikleri sürece İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde olacağız" diyerek onu sokak sokak aramaya devam edeceklerini söyledi.

Kitleye saldıran polis, 12 kişiyi gözaltına aldı.

Gökhan Güneş’in avukatı Sezin Uçar da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na kaçırılmayla ilgili suç duyurusunda bulundu.