< “Susmayın”

İkitelli’deki evinden işe giderken Başakşehir’de otobüste inen Gökhan Güneş, 20 Ocak kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla bir arabaya bindirilerek kaçırıldı. Kameralara yansıyan görüntüler sosyal medyada paylaşılırken Güneş’in ailesi ve yakınları, İHD İstanbul Şubesi’ne başvuru yaptıktan sonra bir basın toplantısı düzenledi.

“Gökhan Güneş 20 Ocak’ta devlet güçleri tarafından kaçırıldı” pankartının asıldığı salonda yapılan konuşmalarda ilk sözü İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri aldı ve 1990’lı yıllarda bu tarz olaylarının çokça yaşandığını hatırlattı.

Güneş’in babası İbrahim Güneş “3 gündür çocuğumu arıyorum. Bu devlet nerede? Gökhan Güneş nerede” diye tepki gösterirken, anne Nazife Güneş ise gözyaşları içinde, yetkililerin oğlunun nerede olduğunu söylemediklerini anlattı. Abla Gülhayat Güneş de, kardeşinin kaçırılma görüntülerinin ellerinde olduğunu söyleyerek devlete tepki gösterdi.

Yetkililerin araması gereken kardeşinin kendi imkanlarıyla aradıklarını ve kaçırılma görüntülerine bu çaba sayesinde ulaştıklarını aktaran abla Güneş, “Belirli bir planları vardı. Babam dün tekrar karakola gitti. Akşam 20.00’de gelin dediler gittik, bu kez sabah gelin dediler. Sabah gittik bin bir türlü bahane buldular. Biz nerede olduğunu bilemeyiz bunu devletin açığa çıkarması gerekiyor” dedi ve kamuoyuna “Susmayın” diyerek çağrı yaptı.

Anne Gülsüm Elvan "Sorumlusu İçişleri Bakanı" derken, Güneş ailesinin ve Gökhan Güneş’in avukatı Sezgin Uçar da bakanlığın açıklama yapması gerektiğini söyledi. Gökhan ve ailesinin uzun zamandır polis baskısı altında olduğunun hatırlatan Av. Uçar, “Aslında kim oldukları aleni olan kişilerce Gökhan kaçırıldı. Sorumluların bir an önce yargılanmasını istedik. Kamera görüntüleri ve birçok hususa dahil araştırma yapılması gerektiğini söyledi ama hiçbir şey yapılamasının ardından biz kendi emeğimiz ile kamera görüntülerine ulaştık. Bu görüntüler ortadayken ne İçişleri Bakanlığı ne de Adalet Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yok. Rejim 90’ları hatırlatıyor. Ülkede hukuksuzluk kol geziyor. Bugün Gökhan’a sessiz kalırsak yarın yaşanacak birçok ihlale de yol açmış oluruz” dedi.

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu "İçişleri Bakanı çete lideridir" dedi, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise, iktidarın ajanlaştırma ve yıldırma politikaların örgütlü bir şekilde yürüttüğünü söyledi, “Emekten haktan özgürlükten yana herkese çağrımızdır, faşizme karşı birlikte mücadele etmek gerekiyor. Faşist Saray rejimine tarihi okumalarını tavsiye ediyoruz. Hasan Ocak’ın direniş geleneğini görsünler, sahibi biziz. Gökhan’ı bulacağız. Herkese bu anlamıyla bir görev düşüyor. Herkes elini taşın altına koymalı” dedi.