Tecrit Protestosuna Abluka Ve Saldırı

HDP İstanbul İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşullarının sonlandırılması ve cezaevinde artan hak ihlallerini protesto etmek için cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması düzenlemek istedi.

HDP Kadıköy İlçe binası önünde yapılacak açıklama için yapılan çağrıya çok sayıda kişi cevap verdi. Ancak açıklama öncesi Kadıköy ilçe binası polislerce ablukaya alındı, Halitağa Caddesi ve HDP’ye çıkan yolların tamamı tomalar ve çevik kuvvet polisleri tarafından kapatıldı. İlçe binasına giren gazeteciler dahil herkes GBT’ye tabi tutuldu.

İl yöneticileri ile görüşen polis, eylemi yaptırmayacaklarını, açıklama yapılmak istenirse de saldıracaklarını söyledi ve bina kapısı polislerce kapatıldı. Açıklama yapmak için dışarı çıkmak isteyen kitleye de izin verilmedi.

Ablukaya rağmen bina önüne gelmek isteyenler de polisin tehdit anonslarıyla karşılaştı, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “ Bijî Serok Apo”, “ Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganları attı. Protesto için oturma eylemi yapanlara saldıran polis, 8 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Abluka altında açıklama yapan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, “Kürt sorunu çözülmeden bu ülkede demokrasinin yeşermesinin şansı yok. Kürt sorunu çözülmeden emeğin haklarını kazanma şansı yok. Bugün bizim önümüze dikilen bu abluka Boğaziçi’nde öğrencilerin, emeğini arayan işçinin, erkek şiddetine itiraz eden kadınların önüne dikiliyor. Bir kere daha açığa çıktı ki, bu ülkenin sorunların tek çözüm kaynağı var; bu ablukanın kaynağını kurutmak zorundayız. Bu ablukanın kaynağı bu iktidarın kendisidir ve bugün bu ablukayı kuranlar, bu ablukanın emrini verenler bilsin ki, halkın gücü iradesiyle karşılaşacakları günler yakın. Abluka sona erecek ve ancak o zaman ülke topraklarında özgürlük ve demokrasinin tohumları yeşerecek” dedi.